Hooaja tippmargist, mis pärineb eelmiselt nädalavahetuselt, jäi olümpiavõitjal puudu poolteist meetrit. "Eks ikka soovisin tänagi 65 meetrit heita, aga keskmine tase oli 61 meetri peal. Tunne polnud nii värske nagu eelmisel nädalal," tõdes mais 37aastaseks saanud Kanter ja selgitas: "Ealised iseärasused ongi sellised, et ka trennides tunnen tihti esimeste katsete järgi ära, kas on hea või halb päev. Muidugi saab ennast natuke kokku võtta, aga see vahe pole viis meetrit. Võistelda on vaja, pigem teen siin kuus legaalset katset, kui treeningul 20 heidet."

Teine oli samal võistlusel Märt Israel, kes heitis parimal katsel 60.81. Priidu Niit oli 54.98ga kolmas, kümnevõistleja Janek Õiglane viis isikliku rekordi 41.90ni.

Kanter tunnistas, et ihkaks koduste võistluste asemel kaasa lüüa tugevatel rahvusvahelistel jõuproovidel. Ässad eesotsas Robert Hartinguga ja Piotr Malachowskiga võistlevad täna Birminghamis, kuhu Kanterit ei kutsutud. "Kui vaadata Roomas peetud eelmise Teemantliiga etapi tulemusi, siis 63 meetriga sai poodiumile," lausus nõutu Kanter, kes ka eelmise hooaja keskel põrkus samadele probleemide vastu.