Sellel hooajal treenimise uuesti tõsisemalt ette võtnud 40 aastane Erki Pütsep tähistas tänase võiduga kahe hooajaks seatud unistuse täitumist – võita maraton üldarvestuses ja kanda liidrisärki. Seoses pühapäeval Siguldas toimuvate Euroopa meistrivõistlustega jäid tänasest etapist kõrvale kaks suurfavoriiti, kaks Peetrit Raplamaalt – valitsev Eesti meister Tarvis ja Läti profiklubi ridades pedaalib Pruus. Sellest hoolimata oli Hawaii Express Estonian Cup Lähte etapil stardijoonel igati esinduslik koosseis – lisaks Erki Pütsepale eelmise hooaja üldvõitja Caspar Austa ja äsja Girol etapi võitnud Rein Taaramäe. Europark mäefinišisse trassi 25. kilomeetril Linnamäel jõudis juhtgrupp koosseisus Ivo Suur, Silver Schultz ja Erki Pütsep.

36. kilomeetril asuvasse Premium7 vahefinishis oli neljandaks juhtgrupi taga ennast pedaalinud Austa ning Suure järel sai teise koha aktiivsuspunktid Pütsep. Juhtkolmikust rauges jõud esimesena Silver Schultzil ning lõpplahenduse pidid paika panema Lähte suusaradade tõusudel Pütsep ja Suur. Teravamat minekut näitas sedakorda Pütsep ja üldvõidule lisaks teenis ta välja ka austava võimaluse
startida järgmisel etapil, Raplamaal 2.juulil peetavatel Eesti Meistrivõistlustel, liidrisärgis. Kolmas koht Silver Schultzile, neljandana veeres üle lõpujoone Caspar Austa ning esikuuiku viimased kohad kuulusid Raido Saarele ja Henno Puule. Taaramäe rahuldus täna tugeva treeningu ja seitsmenda kohaga.

Võistkondlikult võitis tänase sõidu Redbike-Actual rattatiim, naistest Sparta Proshop. Hansgrohe kiirenduskilomeetri tänased nobedaimad olid meestest Priit Prous, kes jätkab ka vastava arvestuse liidrisärgis. Naiste kiireim kiirendaja oli Liisa Ehrberg, liidriks tõusis selles arvestuses Kelly Kalm. Naistest võidutses täna Liisa Ehrberg Kelly Kalmu ning Ailen Mälgi ees. Liidrisärgis üldarvestuse esimesena jätkab Kelly Kalm.

FruitXpress poolmaratonis võidutses Stefan Lootus. Nööbiku lastesõitudes võidutsesid Martin Krusemann, kes jätkab ka liidrisärgis. Tüdrukute kiireim oli Karolin Surva, kes samuti tänu tänasele võidule jätkab liidrisärgis.

Kokku startis maratonile 553, poolmaratonile 230 ja lastesõitudele 134 ratturit. Hawaii Express Estonian Cup jätkub peale kuu-ajalist pausi Raplamaal, kus 2.juulil toimuva maratoni käigus selgitatakse välja ka tänavused Eesti meistrid.