"Treener rääkis mulle Leedust Eestisse tagasi sõites, et tahab mulle Andorra mängus minuteid anda, aga et kohe põhikoosseisus alustan, sellest oli aru saada eilses trennis. Kerge surina võttis sisse," tunnistas Flora mängija Kokla.

"Närv oli sees pigem hotellis enne staadionile tulekut. Sealt alates oli kõik üks suur flow. Uhke tunne oli. Lisaks oli see ju Juki (Joel Lindpere - toim.) viimane mäng ehk igati tähtis päev. Publikut oli palju. Mängu oli, võitlust oli. Kõike oli! Saatsime Joeli väärikalt ära!"

Vaikla esimene koondisemäng ületas mõnes mõttes ka ta enda ootusi, sest juba 24. minutil andis ta Dmitri Kruglovile kauge tsenderdusega väravasöödu. "Teada oli, et me jääme pigem Karol Metsaga taha kontrollima ja palli liigutama, aga nägin, et me jääme äärtesse kinni ning palli tuleks kiiremini kasti viia. Esimene üritus läks kohe läbi ja õnnestus. Treenerilt sellekohaseid juhiseid ei tulnud, et nii võiks teha, võtsin selle otsuse ise vastu," kirjeldas pühapäeval 19. sünnipäeva tähistanud Kokla.

Rootsi kõrgliigas IFK Nörrköpingus mängiv Vaikla tõdes samuti, et tundis end avavilest saadik väljakul mugavalt. "Väga mugavalt, sest mängin praegu ka Rootsis regulaarselt. Mul ei olnud mingit närvi. Väga raske tööpäev mul ei olnud, aga loodetavasti järgmistes mängudes, kui mulle võimalus antakse, läheb raskemaks," sõnas Kanadas üles kasvanud väliseestlane.

"Treener ütles mulle eile, et ma saan mängu. Olin väga elevil, sest tahan alati mängida. Koondise eest platsile saada on kõige kõrgem tase, mida Eesti mängijal on võimalik saavutada."

Intervjuu Andreas Vaiklaga: