"Ega mul polegi mingeid vabandusi - viga on minus. Sisuliselt võib öelda, et läksin liiga suure tahtmisega peale ja ebaõnnestusin. Esimesel ja teisel katsel tegelikult ka libisesin vale naelikuvaliku tõttu, aga see selleks. Sain siit oma õppetunni vähemalt kätte," sõnas viimase koha saanud tõrvalane Delfile ja Eesti Päevalehele.

"Tagantjärgi tundub, et kaugele Aasiasse võistlema minemise asemel olnuks ehk targem rahulikult kodus treenida, aga kui juba tekkis selline võimalus (osaleda Teemantliigal), siis tuli seda kasutada," mõtiskleb Laanmäe.

Hoolimata ebaõnnestunud avavõistlusest on Laanmäe enda sõnul tegelikult korralikus vormis. Ka kevadine kolmenädalane Hispaania laager õnnestus.

"Ettevalmistus on sujunud väga kenasti ja treeningutel oda lendab küll. Kui viimasel treeningul enne Shanghaisse minekut viskasin kahe sammu pealt 74 meetrit, siis ei oodanud tõesti, et võistlusel viskan täishooga sama palju. Korraliku hoojooksuga on lennanud oda trennis korduvalt ka üle 83 meetri," lisab 26-aastane odaviskaja.

Järgmise võistlusstardi teeb Laanmäe ilmselt sel laupäeval Audentese staadionil toimuval heitjate seeriavõistluse avaetapil, kus plaanivad osaleda ka Magnus Kirt ja Risto Mätas. "Jah, 80-protsendilise tõenäosusega olen seal kohal," kinnitab Laanmäe.