Ajaloo kaheksas üliõpilaste rannavõrkpalli MM toob Eesti suvepealinna 27 riigi 128 sportlast. Mõlemad numbrid märgivad uut rekordit. Varasem tippmark pärineb 2008. aasta MM-ist, kui Saksamaal Hamburgis osales 23 riigi 118 sportlast.

Pärnus astuvad võistlustulle nelja maailmajao sportlased. Euroopa kõrval on esindatud Aasia, Ameerika ning Austraalia ja Okeaania. Võistlusele annavad vürtsi sambamaa pallurid Brasiiliast, kauged külalised Austraaliast ja Jaapanist, eksootikat lisavad Omaani ja Nepaali võrkpallurid.

Külaliste kõrval asuvad kõrgeid kohti jahtima ka neli Eesti paari, kaks meeste ja kaks naiste arvestuses. Meeste seas on koha MM-ile taganud Kusti Nõlvak ja Mart Tiisaar, ülejäänud Eesti duod selgitab 10. juunil Tartus toimuv valikvõistlus.

Võistluste direktori Robin Ristmäe sõnul on üliõpilaste MM-i näol tegemist selle aasta ühe olulisema rahvusvahelise tiitlivõistlusega Eestis. „Üliõpilaste MM toob meie rannavõrkpalluritele suurvõistluse koju kätte ning annab Eesti Võrkpalli Liidule ja Eesti Akadeemilisele Spordiliidule juurde ühe olulise kogemuse, korraldamaks maailmatasemel spordivõistlusi,” sõnas Ristmäe. Mastaapse võistluse ülekanded jõuavad korraldajate ja Rahvusvahelise Üliõpilasspordi Föderatsiooni (FISU) koostöös ka Eurospordi kanalile.

Aastal 2008 Hamburgis toimunud üliõpilaste MM-ilt teenisid meie naispaarid kaksikvõidu. Maailmameistriteks krooniti Mari-Liis Graumann ja Natalja Bratuhhina, hõbemedali pälvisid Kadri Puri ja Polina Bratuhhina.