Kui Tänak teeb WRC arvestuses kaasa kogu hooaja, siis Pärnale on see MM-karussellis tänavu teine start Rootsi ralli kõrval. Kruuda, kes avaldas lootust, et ehk õnnestub tal WRC2 tiitlit jahtima hakata just Portugalis, jääb ilmselt eemale eelarvelistel põhjustel.

Tänaku ja Raigo Mõlderi DMACK Ford kannab, nagu ikka, numbrit 12. Drive DMACK Trophy Team võistkonna nime all startiv Pärn koos kaardilugeja James Morganiga (Ford Fiesta R5) stardib numbri all 54. Kokku on ralli nimekirjas 112 ekipaaži.

Ott Tänak: "Portugal on mu üks hooaja lemmikumaid rallisid ning ma olen seda nüüdseks juba päris mitu korda sõitnud. Alates põhja poole kolimisest on see siiski üpris uus ralli, kuid katsed on identsed eelmisele aastale, seega see on pluss. Ootan huviga, kuidas uued rehvid käituvad. Meil on veel pisut õppida ning kiirused WRC-s on tänavu päris suured, kuid sõidame taaskord nii kiiresti, kui suudame."

Sander Pärn: "Sõidan R5 autoga teist hooaega ning üritame oma kiirust eelmise aastaga võrreldes parandada. Eesmärk on kohe algusest peale endast parim anda. Seega tuleb kasuks, et kiiruskatsed on samad mis eelmisel aastal. Me pole alates Rootsi rallist eriti midagi teinud, kuid ma sõidan täna pisut Eestis ja testin autot esmaspäeval juba Portugalis."