Antud teema on muutunud järjest aktuaalsemaks ning seetõttu on oluline, et kõik treenerid, mängijad, kohtunikud, klubide esindajad ning lapsevanemad oleksid kursis toimuvaga. Sellest tulenevalt alustame seminaride seeriaga, et harida meie korvpallirahvast kokkuleppemängudega seotud teemadel.

Francesco Baranca, hispaanlasest FederBet peasekretär teeb näitlikuks, kui lihtne on reaalsuses tuvastada pettust, kuidas kõik vähegi „kahtlased“ panused on alati terase jälgimise all, kuni IP-aadresside temaatikani välja. „Tuvastada niidistik ja jõuda juurteni – kes tegelikult hoobasid liigutab, pole sugugi nii keeruline kui arvatakse.,“ lausus Baranca. FederBeti juhil on tuua rida näiteid.

Kristiina Tukk, EKLi poolne projekti juht, sõnas: „Tegu on Eestis alles esimese sellelaadse suurema seminariga. Siit algab koolituste seeria, mis meie jaoks on ääretult oluline, et ennetada teadmatusest tingitud probleeme. Tunnistame endale, et probleem on ka korvpalli puhul olemas, me ei eira seda ning üritame juhtida kokkuleppemängude ohtudele suurt tähelepanu. Mida rohkem inimesed on sellest informeeritud, seda vähem on arusaamatust, samas seda rohkem on teadmist – kus on piirid. EKL paneb südamele, et see on koostöös teiste aladega (nagu on seekord kogemusi jagamas Mihkel Uiboleht EJL-ist) meie ühine püüdlus sport puhtana hoida.“

Peaesinejad on üritusel Francesco Baranca ja Mihkel Uiboleht. Jalgpalliliit on kihlveopettuste vastu võitlemisega juba pikemat aega tegelenud ning nende alaliidu kogemustest on õppida paljudel teistel.

Esimene seminar toimub 18. mail kell 12.00-15.00 Original Sokos Hotel Viru Grande III saalis (Viru väljak 4, 10111 Tallinn)

Seminarile on kutsutud järgnevad esinejad:
Lasma Zandere - “True Basketball. Real Games” projektijuht
Mihkel Uiboleht - Eesti Jalgpalli Liit
Francesco Baranca (pildil) - FederBet peasekretär
(Ettekanded toimuvad nii eesti kui ka inglise keeles).

AJAKAVA

12.00-13.30 seminari algus
13.30-14.00 kohvipaus
14.00-15.00 seminar jätkub

Kohtade arv on piiratud ning selleks palume registreerida oma osalus: http://goo.gl/forms/dyKsRPo5AB

Seminar on tasuta ja lisainfo puhul pöörduda: kristiina@basket.ee