Kuni 90kg raskuste noormeeste hulgas läks võistlustulle 28 judokat. Esimeses ringis oli Mattias Kuusik vaba, teises ringis alistas ta yukoga poolaka Milosz Pekala. Veerandfinaalis tuli vastaseks valgevenelaste tõusev täht Yahor Varapayeu, keda Kuusik eelmisel turniiril Peterburis oli võitnud. Seekord tuli vastu võtta kaotus. Varapaueu alistas ka ülejäänud vastased ja sai oma esimese Euroopa karika etapivõidu.

Lohutusringis alistas Kuusik kõigepealt waza-ariga ukrainlase Vitalii Shepeli, siis ipponiga sakslase Tim Schmidti. Juba neljandat etappi järjest jõudis ta selle võiduga medalimatšini, kus vastaseks tuli maailma edetabeli kümnes Daniel Mukete (Valgevene). Mattias läks kohtumist yukoga juhtima, vastane tegi waza-ari väärilise heite ning juhtis omakorda. Kui maadeldud oli kaks minutit heitis Kuusik vastase maha ipponi väärilise heitega. Võit ja ühes sellega kolmas koht. Pärast Kaunase turniiri peaks ta tõusma maailma edetabelis kahekümne hulka ja eurooplaste pingerivis olema kümne parema seas.

Otto Krister Imala võistles kuni 100kg noormeeste hulgas, kus tatamile läks 16 judokat. Alustuseks sai ta kaks võitu, kuid poolfinaalis tuli alla vanduda venelasele Ilman Abdukadirovile. Kolmanda koha kohtumises oli ta 28 sekundiga parem valgevenelasest Bogdan Voitsikist ja tasuks pronksmedal.