Kiel mängis veerandfinaali kordusmängus Barcelonas sealse Lassa vastu küll neljaväravalise edu maha ja kaotas 30:33 (14:13), kuid oli kahe mängu kokkuvõttes siiski parem 59:57.

Teise poolaja avaminutitel nelja väravaga juhtinud Kiel lubas Barcelona mängu tagasi ja 55. minutil läks Barcelona omakorda 31:26 ette, mis tähendas, et kahe mängu kokkuvõttes oli seis juba viigis. Raskes olukorras andis Kielile õhku hispaanlane Joan Canellas, kes viskas kolm väravat järjest ja vähendas Saksamaa klubi kaotusseisu kahele tabamusele. Samal ajal tegi Kieli väravasuul hiilgavat tööd Niklas Landin.

Joan Canellas ja serblane Marko Vujin olid lõpuks kuue väravaga Kieli parimad. Põgusalt mänguaega saanud 26-aastane Jaanimaa suutis oma ainsa viske väravasse saata, kui tegi teise poolaja 15. minutil seisuks 23:23. Barcelona kasuks viskas Raul Entrerrios kuus väravat.

Kieli jaoks on finaalturniirile pääsemine suur saavutus, sest tänavune hooaeg kulges neil üle kivide ja kändude. Alagrupiturniiril leppisid nad oma grupis alles 4. koha ja kaheksandikfinaalis kaotasid avamängu Pick Szegedi vastu 29:33, kuid suutsid 36:29 koduvõiduga siiski kaheksa parema hulka ronida.

Üheksakordne Meistrite liiga võitja Barcelona jäi viimati nelja parema seast välja 2012. aastal, kui Kiel lõpuks Meistrite liiga võitis. Kiel on kokku kolmekordne Meistrite liiga võitja.

“See oli uskumatu mäng. Kolmandik meie mängijatest olid vigastatud, ent suustime ikkagi Barcelonat võita, lihtsalt uskumatu!" teatas THW treener Alfred Gislason. “Olen nii õnnelik, kui õnnelik üldse olla saab. Naudime nüüd Barcelonas seda suurepärast õhtut. Kuigi andsime teisel poolajal mängu käest ja olime ebaõnnestumisele lähedal, uskusin kogu aeg oma meeskonda ja nad tasusid mulle vastavalt."

Finaalturniir peetakse 28. ja 29. mail Kölnis. Lisaks Kielile on koha nelja parema seas taganud mullune finalist Veszprem ja mullune kolmanda koha omanik Kielce Vive Targe. Viimane poolfinalist selgub pühapäeval, kui Pariisi St. Germain võõrustab Zagrebit. Avamängu võitis St. Germain 28:20.