Enamike meistrivõistluste lõpuni on jäänud kolm vooru ja saabuv nädalavahetus — koos esmaspäevaga — pakub vägagi pingelisi ja tähtsaid mänge mitmes liigas. Kui Premier League’is ja Bundesligas võib vähemalt tiitlivõidu suhtes pühapäeva õhtuks kõik selge olla, siis Hispaanias on väga intrigeeriv tabeliseis.

Hispaania esikolmik tihedalt koos

Kolm vooru enne lõppu on La Liga tabelitipus küll endiselt Barcelona 82 punktiga, ent sama number on tabelis ka Madridi Atleticol ning vaid ühe silmaga jääb maha Madridi Real. Paf-is saab kullavõitjat endiselt ennustada ning põnevast seisust hoolimata on Barcelona kullavõidu koefitsient vaid 1.33. Atleticol on vastav arv 6.00 ja Realil 7.00.

Kogu esikolmik peab oma 36. vooru kohtumised laupäeval. Kuigi Barcelona ja Real sõidavad mängima võõrsile, pole nende vastastel — vastavalt Sevilla Real Betis ja San Sebastiani Real Sociedad — midagi mängus. Eurokohad on püüdmatud ja püsimajäämine kindlustatud. Seega pole tippklubide võidukoefitsiendid üllatavad — Barcal 1.12 ja Realil 1.65.

Kolmapäeval UEFA Meistrite Liigas suurepärast jalgpalli näidanud Atletico võtab kodustaadionil vastu linnarivaali Rayo Vallecano, kes tabelis 16. kohal 35 punktiga ja vaid kolme silma kaugusel väljalangemistsoonist. Atletico võidukoefitsient on 1.27, Rayol 11.50 ja viigil 5.95.

Viimati kohtusid meeskonnad jaanuaris karikasarjas ja koduplatsil sai Atletico 3:0 võidu. Rayo on Hispaania liigas võõral väljakul tänavu saanud vaid ühe võidu, Atletico aga kaotas viimati koduse liigamängu septembris. Kui mõni ennustaja soovib siduda esikolmikuklubide võidud, siis sellele annaks Paf koefitsiendiks 2.35.

Bayernil ees raske kodumäng

Laupäeval võib selguda tänavune Saksamaa meister. Kolmapäeval Meistrite Liigas valusa kaotuse saanud Müncheni Bayern juhib Dortmundi Borussia ees seitsme punktiga, aga lihtne ei saa tiitlikaitsjal olema. Münchenisse tuleb külla hetkel viiendal kohal olev Mönchengladbachi Borussia, kes on endiselt konkurentsis neljandale kohale ehk tuleva hooaja Meistrite Liiga pääsme nimel.

Hetkel on Berliini Herthal 49 ja Borussial 48 punkti ning kuklasse hingavad ka 1. FSV Mainz ja Schalke 45 silmaga. Bayerni kodumängust ja tõenäolisest tiitlivõidust hoolimata on Pep Guardiola hoolealustel pinged peal, sest lisaks värskele Atletico-kaotusele on Borussiale alla jäädud ka kahes viimases omavahelises liigamängus.

Eelmainitust hoolimata on Bayerni võidukoefitsient 1.42, külalistel aga 7.00 ja viigil 4.85. Borussia peakonkurent neljandale kohale ehk Hertha sõidab tõelisele põnevusmängule Leverkusenisse. Kolmandal kohal paiknev kohalik Bayer on Berliini klubist vaid viis punkti eespool. Hertha võit — mille koefitsient on 5.25 — viiks klubi lähemale esikolmikule ja aitaks samas kindlustada neljandat tabeliastet. Bayeri võidukoefitsient selleks kohtumiseks on 1.65 ja viigil 3.65.

Põnev heitlus Inglismaa parima snaipri tiitlile

Inglismaa meister võib selguda pühapäeval kui liider Leicester City külastab “unelmate teatrit” ehk sõidab külla Manchester Unitedile. Tänavuse hooaja suurüllatajal on hetkel 7-punktine edu Tottenhami ees ja võit Old Traffordil muudaks Spursi esmaspäevase külaskäigu Londonisse Chelsea vastu kullaheitluse kohalt mõtetuks.

Mängukeelus oleva väravamasina Jamie Vardyta Manchesteri sõitva Leicesteri võidukoefitsient on 3.75, samas kui ManU-l 2.10 ja viigil 3.40. Esmaspäevase eeldatava põnevusmängu Chelsea — Tottenham võidukoefitsiendid on vastavalt 2.70 ja 2.60, viigil 3.50.

Inglismaalgi saab endiselt panustada tiitlivõidule. Tottenhamisse uskujatel oleks võimalik raha tagasi teenida 12-kordselt, Leicester kullakoefitsient on aga 1.05. Põnevam on ehk heitlus parima snaipri auhinnale, kus Harry Kane’il kirjas 24, Sergio Aguerol 23 ja Vardyl 22 tabamust ning ründajate koefitsiendid trofee võitmiseks vastavalt 1.57, 2.80 ja 13.00.