Olümpiapääset ihkav Kivioja on viimase pooleteise aastaga arenenud silmnähtavas tempos maailma tipu suunas. Rahvusvahelise Triatloni Liidu development team´i kuulumine ühes tipptasemel treeninglaagritega Austraalias on tööka ja tahtejõulise Rakvere neiu viinud tasemele, kust heal päeval on võimalik loota kõrgeid kohti ka triatlonimaailma absoluutse eliidi hulgas.

Seda, et lootused heale päevale realiseeruvad juba tänavusel Cape Towni MM-etapil, oli siiski mõnevõrra raske oodata. Vaid paari nädala eest rattatreeningul raske kukkumise läbi elanud Kiviojal tuli randmevigastuse tõttu ujumistreeningutes nädalane paus pidada. Ja teadupärast on just ujumine noore eestlanna peamiseks komistuskiviks triatloniradadel.

Tänagi kulutas eestlanna vees rohkem aega, kui enamus tema konkurente. Olgugi, et tegijatest jäid 750 m ujumisdistantsil temast tahapoole sellised MM-sarjas silma paistnud nimed nagu sakslanna Anne Haug ja jaapanlanna Ai Ueda, kes hiljem finišis vastavalt neljandale ja seitsmendale kohale platseerusid.

Koos Haugi ja Uedaga tõusis Kivioja aga 20 km rattasõiduga kiiresti võistlejate rivi etteotsa ning läbis järgnevad viis jooksukilomeetrit täpselt 17 minutiga. Finišijoone kümnendana ületanud Kaidi lõppaeg oli 1 tund ja 33 sekundit. Võitjana lõpetanud 2013. aasta maailmameistrile Non Stanfordile kogunes kaotust 45 sekundit.

Järgmise stardi teeb Kivioja kahe nädala pärast Mehhikos, Huatulco MK-etapil.

Cape Townis hispaanlase Fernando Alarza võiduga lõppenud meeste võistlusel oli rajal ka Aleksandr Latin, kes sedapuhku pidi leppima 31. kohaga. Nädal varem, Hiina MK-etapil, ennast samuti kukkumisel vigastanud Latin vajab nüüd olümpiale pääsuks väga kõrget kohta kvalifikatsiooniperioodi viimaselt MK-etapilt Itaalias.