Ekspress toob välja, et "ülejooksikuks" oli võrkpalliliidu president Hanno Pevkur, keda aga Viru Konverentsikeskuses toimunud täiskogu istungil ei viibinudki. Tema asemel pani võrkpallurite hääle valimiskasti alaliidu asepresident Vilja Toomast.

"Võrkpalliliidu toetus Ratasele pahandas Indrek Luukast, kes on siiani igal aastal võrkpalli korralikult toetanud. Eelmisel kümnendil oli sama teinud tema isa Aadu, samuti oli toona suursponsoriks Sõõrumaa. Nii jäi võrkpalliliit valiku ette, kas toetada Ratast ja jääda Indrek Luukase rahalise toetuseta või vahetada poolt. Ehkki hääletus oli kinnine, paistab üsna tõenäoline, et võrkpalliliidu hääl läks lõpuks Sõõrumaale. Pevkur sai tänutäheks koha EOK täitevkomitees," kirjutab Eesti Ekspress.

Toomast kinnitas aga Delfile ja Eesti Päevalehele, et tema hääl läks vastavalt juhatuse otsusele mõlemas hääletusvoorus ikka Ratasele.

"Tegelikult oli see salajane hääletus ja te ei tohiks minult seda üldse küsida. Aga kui te juba küsite, siis me tõepoolest otsustasime juhatuses toetada Jüri Ratast ja nii ma ka hääletasin," sõnas Toomast.

"Ma tean, mida Ekspress kirjutab, aga ma ei saanud aru, miks just meie pidime need olema, kes üle läksid. Pigem tuleks teil jälgi ajada Erika Salumäe radadel. Nii on vähemalt väidetud. Aga see on samasugune väide, nagu Ekspressis meie kohta öeldakse."

Facebookis Ratasele truudust vandunud Salumäest kui Sõõrumaa poolele üle minejast on räägitud ka mujal spordiringkondades. Salumäed ennast kohal ei viibinud. Kelle ta enda eest hääletama volitas, pole teada.

Teatavasti jäi Ratas Sõõrumaale alla häältega 60:61. Esimeses voorus kogus Ratas 55, Sõõrumaa 37 ja valimistelt välja langenud Tõnu Tõniste 29 häält. Oma viimases kõnes soovitas Tõniste enda toetajatel anda hääl Sõõrumaale ning rndisest purjetajast sai EOK asepresident.

Delfile teadaolevalt toetasid Ratast kõik suuremad Eesti pallimänguliidud.