Juba 32ndat toimunud Mulgikrossilt tõid Sõmerpalu motoklubi krossimehed ära mõlemad tähtsaima klassi esikohad, kui Open arvestuses võidutses Tanel Leok (KTM) ja seda kõikides sõitudes. Tema onupoeg Aigar (Yamaha) lõpetas sõidud vastavalt 3. ja kaks korda 5. kohal, mis andis talle kokku samuti viienda koha.

MX2 klassis oli kolme sõidu tulemusena parim aga Karel Kutsar (KTM), kes võitis esimese ja viimase sõidu ning oli teises teine. Sõmerpalu motoklubi teine sõitja Jan Jakobson oli sõitudes 7., 5. ja 17. ning kokku 10.

Eile, pühapäeval toimus aga Potsepal kestvuskross, mis oli lisaks Eesti tiitlivõistlustele ka kahe-etapilise Sandman karikavõistlus, ehk siis selgus Eesti parim liivasõitja, kuna nii avaetapp Vilaskis kui ka Potsepa rajad on teada-tuntud liivarajad.

Kahetunnise soolotsiklite sõidu võitis avaetapil Vilaskis samuti triumfeerinud Aigar Leok, kes edestas vend Martinit (KTM) lõpuks 13 sekundiga. Kusjuures Martin tõusis teiseks alles viimases kurvis, kui möödus nimekast Soome krossisõitjast Niko Kalatiest (KTM).

Üldarvestuses sõitsid end esikümnesse ka Elary Talu (Sherco) ja Timmo Mõts (Yamaha), kes olid vastavalt 8. ja 9. Aigar Leok pälvis seega ka maineka 2016 aasta Sandmani tiitli ning Leokite perre tõi kaksikvõidu Martin, kes oli avaetapil olnud kolmas, kuid tänu Potsepa tulemusele tõusis teiseks.

Klasside kaupa eraldi võetuna võitis Aigar Leok E-2s ja Mõts oli 4., Martin Leok võidutses Enduro klassis ning Talu oli E-3s teine. Viimati mainitud klassis olid Sõmerpalu meestest veel Priit Palatu 5. ja Riho Kollist 7. Sõmerpalu klubi ainuke kaunima soo esindaja Kris Jalas (TM) tõi Pärnumaalt samuti auhinna, kui ta oli naiste arvestuses kolmas.

Neljarattalistel quadraceritel oli Sõmerpalu klubi esindamas Rene Tarend (Yamaha), kes saavutas peale pooleteisetunnist sõitu viienda koha.

Sõmerpalu sõitjate järgmine suurem võistlus on 30. aprillil ja 1. mail Lätis toimuv motokrossi MM-etapp, kus stardivad Tanel Leok ja Karel Kutsar.