Vakra kirjutas täna oma Facebooki lehel Õhtulehe artiklit "7 võtit: Spordirahva hirm, et EOK president Jüri Ratas oleks hingelt siiski poliitik" kommenteerides: "Mul on spordimehena hoopis suurem hirm (Eesti meistrina kergejõustikus ja paarkümmend aastat Eesti mõttes tippsporti teinuna julgen seda mõistet kasutada). Nii nagu spordis on tähtis eetika ja lubamatu dopingu kasutamine, siis samadest põhimõtetest peab lähtuma ka EOK presidendi valmistel. Aga mis toimub? Mulle on juba korduvalt vihjatud, et tänane juhtiv töötaja ja palgaline asepresident Toomas Tõnise kogub enda kätte volitusi, et nende eest hääletada endale sobiva kandidaadi poolt. Ühesõnaga tehakse täna EOK raha eest kihutustööd. Olen täiesti veendunud, et põllu pealt hääli koguda pole palgalisele asepresidendile ja endisele EOK peasekretärile eetiline. See on susserdamine. Meenub kohe Eesti spordiraamatu 150 000 euro suurune eelarve ja selle projektijuht töötasu - 69 000 eurot. Ja siis pole ka imestada kui susserdamine tulevikus selle organisatsiooni kultuuri osaks jääb. Soovin homseks kõigile valikuid, mis tooks organisatsiooni värsket õhku!"

Toomas Tõnise ütles Delfile, et ei saa nende süüdistustega nõustuda. "Ma saan öelda seda, et tahtlikult ei ole ma küsinud kellegi käest mingeid volitusi. Kui inimesed usaldavad mind ja paluvad mul seda teha, siis olen ma valmis seda tegema ehk esindama valimistel teisi EOK liikmeid. Minu arvates on see süüdistus narr ja lapsik," sõnas Tõnise, kes ei tahtnud seda teemat pikemalt kommenteerida. Delfile teadaolevalt kuulub Tõnise Urmas Sõõrumaa meeskonda.

EOK saab uue presidendi juba homme, kui olümpiakomitee täiskogul tuleb langetada valik Jüri Ratase, Sõõrumaa ja Tõnu Tõniste vahel.