Selliste tulemusteni jõudis oma uuringus online-põhine reisifirma Opodo, kes täheldas, et keskmine toa hind on mullusega võrreldes kasvanud kolm korda.

Eeldatakse, et spetsiaalselt olümpia ajaks tuleb Riosse ligi 400 000 välisturisti, kelle kasutada on umbes 40 000 hotellituba üle linna. Siia ei arvestata külalistemaju või lühikeseks ajaks välja renditavaid kortereid.

Ühtlasi leiti sama uuringu raames, et 47 protsenti Riosse suunduvaid lende on broneeritud Brasiilia enda elanike poolt, 53 protsenti pileteid on ostetud väljaspool Brasiiliat.

Euroopa riikidest on praeguse seisuga kõige rohkem fänne Riosse minemas Prantsusmaalt, kaugele maha ei jää ka Hispaania ja Itaalia. Välisturistide hulgalt esikümnesse mahuvad veel portugallased, sakslased, mehhiklased, britid, peruulased, tšiillased ja ameeriklased.

"Iga nelja aasta tagant täheldame me nö "olümpiaefekti". Olenemata linnast, riigist või kontinendist, kus olümpia toimub, kõik pilgud on suunatud korraldajariigile ning selle tulemusel hüppavad hinnad lakke," ütles Opodo.co.uk portaali eestvedaja Lukas Balter.