"Ei võistle aprillis. Need on olnud vaid välismaa meedia jutud. Hetkel ühtegi konkreetset pakkumist tehtud pole. Võtame asja rahulikult. Kolm võistlust on selles sarjas tänavu veel," rääkis Kaido Höövelson pühapäeva hommikul Delfile ja Eesti Päevalehele.

Trenni mõttes sujub Barutol kõik kenasti, tagasilööke pole olnud. "Pigem ainult edasilööke," naeris ta. "Ajame vaikselt oma asja edasi."

Baruto viimaste päevade üheks tipphetkeks oli kohtumine peaminister Taavi Rõivase ja Eesti äridelegatsiooniga. Kuigi jututeemasid jagus pikaks ajaks, tundis Höövelson puudust põllumeeste ja toiduainetööstuse esindajatest.

"Mõni põllumees või piimakäitleja oleks võinud ikka delegatsioonis olla. Sellised välisvisiidid on muidugi suureks abiks, aga siin on veel palju arenguruumi ja koostöövõimalusi, kuidas seda tööstusharu riiklikul tasandil pressida," oli üks maailma kuulsamaid eestlasi pisut pettunud.

"Aga rääkisime Rõivasega kahe sõnaga Jaapani, kolme sõnaga Eesti elust. Juttu jätkus pikemaks. Teemasid oli erinevaid."

Treeningute ja kohtumiste kõrvalt võtab Barutol suure osa ajast televisioonitöö. Vähemalt paar korda nädalas külastab ta mõnda telesaadet. "Hästi palju on televisioonitööd. Igal nädalal kaks programmi. Sellele kulub viimasel ajal palju energiat. Osalen erinevates talkshow'des," rääkis ta.

2013. aastal sumokarjääriga lõpparve teinud Baruto naases suurde sporti eelmise aasta viimasel päeval vabavõitlejana, kui võitis kolmeraundilises heitluses Hollandi vabavõitluslegendi Peter Aertsi. Jaapanis oodatakse kõige rohkem Baruto matši venelase Fjodor Jemeljanenkoga, milleks sealsed promootorid on lootust andnud.

"Me tahame, et Baruto tuleks aprillis uuesti ringi. Tal on tohutu potentsiaal. Ja kui me räägime kaugemast tulevikust, siis võime talle isegi vastaseks Fjodori anda," ütles Rizin Fighting Federationi juht Nobuyuki Sakakibara veebruaris uudisteagentuurile TASS. "Baruto ütles mulle omavahelises vestluses, et tahaks just tema vastu võidelda."