Rostov on võitnud pärast talvepausilt naasmist neljast kohtumisest kolm - viimati laupäeval kodus Moskva Spartakit 2:0 - ning kerkis 22 vooru järel 44 punktiga liiga liidriks. Seni juhtohje enda käes hoidnud Moskva CSKA kaotas eile võõrsil 0:2 Peterburi Zeniidile ja langes teiseks.

Rostovi edu "põhjustajaks" tuleb pidada 63-aastast peatreenerit Kurban Berdõjevit, kes on suutnud meeskonna koos hoida (ja imeliselt mängima panna) suurtest rahalistest raskustest hoolimata. Nimelt on klubi, kelle eelarve jääb Vene tippudele niigi kolossaalselt alla, mängijatele võlgu mitme kuu palga ning probleemile lahendust ei näi kuskilt tulevat. Pole ilmselt väga vale, kui öelda, et Rostovi mängijad elavad juba mõnd aega üksnes õhust ja armastusest (jalgpalli vastu).

Berdõjevi taoline edulugu Rostoviga on kahtlemata üllatav, ent sarnase tembuga on ta korra juba hakkama saanud. Just tema viis Kaasani Rubiini sajandi algusaastatel esmakordselt kõrgliigasse ning hiljem, 2008. ja 2009. aastal, kahel korral järjest ka Vene meistriks. Ei enne ega pärast türkmeeni pole Rubiin endast midagi erilist kujutanud.

Berdõjev on pannud Rostovis mängima mitmed kohalikes tippklubides juba maha kantud pallurid ning pole ime, et Venemaa meedia on hakanud klubi nimetama "Venemaa Leicesteriks". Tõsi, samavõrd kütkestavat jalgpalli Rostov ehk ei mängi (22 mängus on löödud 28 väravat, samas endale lastud lüüa vaid 16), ent omamoodi imega on tegemist küll. Rostovil on jäänud vastu pidada kaheksa vooru.