"Võtan tema ees mütsi maha. Sellise maadlusstiiliga, kus ühtegi võtet ei soorita, peaks olema võimatu medaleid võita, aga näe, ta suudab seda ikka ja jälle," imestab 46-aastane Nikitin, kes peab Nabi Eesti hetke ainsaks tõsiseltvõetavaks kreeka-rooma maadlejaks.

Nabi on võitnud karjääri jooksul viis tiitlivõistluste medalit, neist neli on tulnud raskekaalus, kus ta on pidanud rinda pistma endast selgelt raskemate meestega (varem oli raskekaal kuni 120 kilo, nüüd suisa 130 kilo).

"Minule (Nikitin võistles kuni 68-kiloste kategoorias – toim) tundus juba viis kilo raskemate meestega maadlemine nagu seina lükkamine, aga tema suudab raskekaalus pusida endast 15–20 kilo raskemate meestega. See on müstika!"

"Ka see, et ta suudab palju raskemate meestega maadeldes end igaks suurvõistluseks vormi ajada, on haruldane. Riia EM-ilgi vaatasin, et Nabi tegi igas matšis umbes 25 tõukamisliigutust ja pidas ikka vastu – see näitas, et vähemalt füüsiline vorm oli tal taas väga hea. Kui oleks olemas Heikile sobiv kaalukategooria – näiteks kuni 115 kilo –, oleks ta ilmselt pea igal aastal maailmameister," tunnustab Sydney olümpia neljas mees Nikitin.

Heiki Nabi ja Valeri Nikitin enne 2006. aasta MM-i, kus Nabi krooniti üllatuslikult maailmameistriks.