Võib julgelt väita, et Leicester City ning Tottenham Hotspuri jaoks on iga järgnev voor ülimalt olulise tähtsusega. Leicesteril on võimalik oma viie punktine edu Tottenhami ees säilitada, kui pühapäeval võidetakse Southamptonit. Eelkõige hoiab Leicester silma peal just Liverpooli ning Tottenhami vahelisel kohtumisel, sest Londoni klubi kaotuse ning enda edu korral oleks Leicesteril Tottenhami ees juba päris korralik puhver.

Liverpool ning Tottenham kohtusid sel hooajal esimest korda Londonis, kus Liverpool sai koju kaasa puhta värava ning viigipunkti. Tabeliseis oli sel ajal Liverpooli jaoks isegi lubav, sest Tottenhamist oldi maas vaid ühe punktiga ning tabelis asetseti 10. real. Enne laupäevast vastasseisu võib öelda, et lood on kardinaalselt muutunud. Tottenham asub tabeli teisel real ning Liverpool on tõusnud koha võrra kõrgemale ehk üheksandaks. Kahe vähempeetud mängu juures on meeskondade vahe võrreldes oktoobriga üüratu. Meeskondi lahutab täna juba 17 punkti, mis võiks anda aluse mõttele, et tegu on täiesti tähtsusetu mänguga. Tegelikult see nii ei ole. Kui Tottenham vajab sellest mängust võitu ei millegi muu kui tiitli pärast, siis Jürgen Kloppi hoolealused unistavad siiani kohast esinelikus ning võimalusest hooaja lõppedes Manchesteri klubid selja taha jätta.

Hooaja kulminatsioonini on jäänud veel loetud mängud, mis panevad proovile eelkõige Leicester City, kes pole enne sellises olukorras veel olnud. Käes on 32. voor ning Claudio Ranieri poolt juhitud meeskond on viie punktilise eduga kõrgliiga liider. Märkimist väärib fakt, et Rebastel oli eelmisel hooajal 31 vooru järel vaid 25 punkti. See tähendab, et eelmise hooajaga võrreldes on teenitud 41 punkti rohkem. Pühapäeval võõrustatakse Southamptonit ning võidu korral tehakse järjekordne samm millegi uskumatu poole. Statistika ütleb, et Leicesteri ülesanne Pühakute vastu ei ole siiski kergemate killast, sest viimasest kaheksast kohtumisest Southamptoni vastu on tabeliliider vaid korra võidurõõmu maitsnud.

Mõlemad mängud saavad olema põnevuskohtumised, mitte ainult tabeliseisu vaadates, vaid pilgud tasub suunata ka kindlate mängijate suunas. Jamie Vardy ning Harry Kane võisid küll sõprusmängudes ühiselt Inglismaa koondise eest väljas olla, kuid kõrgliiga lõpusirgel lüüakse väravaid juba selleks, et üksteist üle trumbata. Mõlemal mehel on võimalik tulla tiitlivõitjaks ning samal ajal võideldakse parima väravaküti tiitli nimel. Harry Kane on sel hooajal suutnud Tottenhami eest lüüa juba 21 väravat, mis aitab mehel liikuda oma unistuste poole. Tottenhami ründajal on täiesti reaalne võimalus kerkida läbi aegade kõige paremaks väravalööjaks, kuid selleks peab ta lööma 261 väravat, sest praeguse rekordiomaniku Alan Sheareri nimel on kokku 260 väravat.

Võlur Vardy ei suuda sellist numbrit kuidagi välja võluda, sest mehe vanus on jalgpalli mõistes üsna soliidne. Vaatamata sellele on Vardyl võimalik teha midagi uskumatut. Võita hooaja suurima üllatajaga tiitel ning lisada sellele veel vürtsi isikliku tulemusega. Mõlemas sõrpuskohtumises koondise eest võrku sahistanud ründajal on sel hooajal kirjas 19 väravat ning tundub, et Southamptoni vastu kaks ära lüüa ning Prints Harry 21 väravani jõuda on täiesti jõukohane.

Üks on selge, tuleb põnev nädalavahetus, mis toob jalgpallisõpradele põnevust nii meeskondlikkus kui ka individuaalses mõttes. Mõned vastasseisud toovad tasavägise võitluse ning teised väravaid igale maitsele.