"Pärast hoolikat kaalumist on klubi otsustanud teha muutuse, et Valencia saaks sel hooajal edasi liikuda. Täname Garyt tema töö eest meie klubis ja soovime talle parimat tulevikuks," seisis suure ajalooga Valencia ametlikus teadaandes.

Pikaaegne Inglismaa koondise ja Manchester Unitedi paremkaitsja määrati Valencia etteotsa detsembri alguses. Seega sai 41-aastane endine vutitäht oma esimest peatreeneriametit pidada napid neli kuud.

Pärast karjääri lõppu Sky Sportsi stuudioeksperdina tegutsenud Neville päris jäädavalt palliplatside kõrvalt siiski ei kao. Nimelt jätkab ta tööd Inglismaa koondise abitreenerina.

Neville'i senise ameti Valencia eesotsas võtab aga üle 53-aastane hispaanlane Pako Ayestaran, kes tegutses samas klubis aastatel 2001-2004 Rafael Benitezi abilisena. Lisaks on ta aastatel 2004-2007 töötanud Liverpooli abitreenerina.

Viimasest viiest mängust kaotati neli

Neville'i juhendamisel Valencia väga head hoogu kordagi ei leidnudki. Pärast inglase ametisse määramist langes Hispaania klubi nii Meistrite liigast kui Copa del Reyst, sealjuures kaotati viimases sarjas avakohtumine Barcelonale koguni 0:7. La Ligas pidi Valencia Neville'i käe all esimest võitu ootama aga koguni 10 kohtumist.

Kogu oma mängijakarjääri Manchester Unitedis veetnud Neville lahkub Valenciast olukorras, kus klubi 30 vooru järel kogutud 34 silmaga Hispaania kõrgliiga 14. kohta hoiab. Tulevaseks hooajaks eurosarja pääsemine on sisuliselt juba välistatud, aste madalamale langemist tähendav 18. koht jääb Valenciast aga kuue punkti kaugusele.

Kokku jõudis Neville Valenciat juhendada 28 mängus. Võite saadi selle aja jooksul kirja 10, viike 7 ning kaotuseid 11. Sealjuures tunnistati viimase viie kohtumise jooksul vastase paremust koguni neljal korral.