Alagrupi liider Horvaatia alistas Zapresacis peetud kohtumises Eesti pingelise heitluse järel 2:1. Kuid tulemus ei pruugi olla lõplik, sest teise poolaja alguses vahetusest väljakule tulnud poolkaitsja Ivan Fiolic ei olnud mänguprotokolli antud.

Ilmselt oli tegemist inimliku eksimusega ja Fiolici nimi lihtsalt unustati paberile lisada - horvaadid kandsid sinna lubatud 18 mängija asemel 17. UEFA uurimine peab selgitama, miks nii läks ja sellest sõltuvalt võib kõnelda nii Eestile võidu määramisest kui horvaatidele rahatrahvi määramisest.

Eesti Jalgpalli Liit pole UEFA-lt juhtumi kohta ametlikku informatsiooni saanud. Alaliidu infojuht Mihkel Uiboleht sõnas: "Horvaatia jättis protokolli kandmata ühe vahetusmängija, kes sekkus mängu teisel poolajal. Mis sellest edasi saab, on UEFA ja Horvaatia alaliidu vaheline asi."

Eesti koondise peatreener Martin Reim ei tunne toimuva vastu suuremat huvi. "Oleme teadlikud, aga pead ei murra. Mängijatega pole asja üldse arutanud. Imelik, et meilt tuldi pärast mängu üleüldse küsima, kas soovime esitada protesti. Reeglid on reeglid, neid kontrollib UEFA, meie ei sekku ega survesta mingil moel. Meil polegi siin midagi öelda," sõnas Reim.

Eesti rekordinternatsionaal Reim pikast karjäärist sarnast lugu ei mäleta. Ta rõhutas, et kui Eesti peaks saama kolm punkti, võetakse need vastu, aga mingite emotsioonideta. "Meie tulime siia mängima ja mõtleme rohkem oma meeskonna esituse peale, mis teisel poolajal oli juba täitsa hea. Usun, et hispaanlased ja rootslased soovivad tulemuse muutmist isegi rohkem kui meie, " muigas ta. "Mul oleks ausalt öeldes horvaatidest isegi natuke kahju. Tegemist oli inimliku eksimusega, nad ei kasutanud ju isegi keelatud mängijat. Sportlikult olid nad meist siiski paremad."

Horvaatial on seni 7 mängust 18 punkti, järgnevad 13 punktiga Rootsi ja Hispaania, kusjuures Rootsil on peetud Horvaatiast kaks ja Hispaanial üks kohtumine vähem. Eesti (4 punkti 7st) on Gruusia (9 punkti 7st) järel ja San Marino (1 punkt 8st) ees viies.