Kui Delfi Høgmole meelde tuletas, et ta pole mitte ainult treenerina korra Eesti vastu mänginud, vaid ka mängijana, vajus 56-aastase mehe nägu naerule. Valjusti naerma puhkes ka ruumitäis Norra ajakirjanikke.

"Võite selle üle naerda, aga me mängisime Eestiga tõepoolest 90-ndate alguses, kui Eesti jalgpallikoondis oli alles sündinud. Mina olin selles mängus mängiv treener. Me võitsime 2:1. Kohtumine toimus Karašjohkas (saamide keskus Norras - toim). Seal oli 4000 pealtvaatajat ja miljon sääske," muigas Høgmo. Norra ajakirjanikud kinnitasid hiljem, et sääski, ja veel hiigelsuuri, on sealkandis tõesti palju.

Mängud Saami koondise eest olid Høgmole erilised ka selle poolest, et tema isa kuulus toona Saami parlamenti.

Saami koondis koosneb Norras, Rootsis, Soomes ja Venemaal elavatest saamidest. Viimane sõprusmäng peeti Vikipeedia andmetel 2012. aastal, kui Prantsusmaal Toulouse'is kaotati 2:3 Oksitaania koondisele. Eestiga on mängitud neljal korral, kaks korda ka Tallinnas.

Tõsisematel teemadel ehk homsest mängust rääkides sõnas Høgmo, et Norra koondis astub homme meeskonna vastu, kellele on nende kodumurul väga keeruline väravat lüüa. "Ütlesin ka Norra meediale, et meil pruugib vaid vaadata mängu Šveitsiga, mille Eesti oleks pidanud tegelikult võitma, kuid mis lõppes Šveitsi 1:0 võiduga. Eesti koondis on viimase paari aastaga kõvasti arenenud. Nad mängivad väga organiseeritult ning nende vastu on raske sihile jõuda. Meeskonnas on palju kogemusi - paljud mängijad on pidanud üle 50 koondisemängu. Ootan tasavägist mängu, nagu see alati olnud, kui Eesti on kedagi võõrustanud," ütles ta.

Meie mängijatest tõi Høgmo esile Konstantin Vassiljevi, kes on "Eestile tähtis mängija nii rünnakute ülesehitamisel kui ka lõpetamisel". Just Vassiljev oli see, kelle 40 meetri väravast Eesti 2014. aasta novembris Oslos 1:0 võidu võttis. "Oslos peetud kohtumine oli väga võrdne. Ootan sellist mängu ka homme," lisas ta.

Eesti ja Norra maavõistlusmängu avavile antakse Lilleküla staadionil homme kell 19.