Esialgu oli kõik ilus, kuid üsna pea hakkasid välja imbuma süüdistused, nagu hoidnuks Demare Cipressa tõusul peagruppi jälitades kinni meeskonna masinast. Mõistagi on selline teguviis reeglitega keelatud, kuid tõendusmaterjali mõne video või foto näol võistluste kohtunikel pole. Konkurentide sõnalised süüdistused siinkohal ei maksa.

Umbes 30 kilomeetrit enne finišit sattus Demare kukkumisse, kus ta kaotas vähemalt pool minutit. Peagruppi püüdes nägid Eros Capecchi (Astana) ja Matteo Tosatto (Tinkoff), et Demare möödus neist Cipressa tõusul mõistusevastaselt suure kiirusega. Capecchi sõnas väljaandele La Gazzetta dello Sport konkreetselt: "Demare möödus meist tõusul kiirusega 80 km/h. Ma pole midagi sellist varem näinud. Olin Tosatto tuules ja silmasin väga konkreetselt, et Demare hoidis autost paremalt poolt kinni. See on tülgastav."

Demare tõrjub süüdistusi, pareerides väitega, et kui ta midagi reeglitevastast teinuks, oleks kohtunikud ta diskvalifitseerinud. Motokomissaar oli pidevalt tema läheduses. Prantslase sõnul kasutas ta lihtsalt autode tuulevarju, mis on lubatud. Kinnihoidmist pole olnud.

Strava keskkonda üles laetud GPS-i andmeid võib hinnata on nii ja naa. Demare maksimaalseks kiiruseks tõusul kujunes 52,5 km/h, mitte 80 km/h, nagu hindasid konkurendid. Samas võttis ta Cipressa tõusu keskmise kiirusega 37,7 km/h, mis on päeva kõrgeim näitaja. Kõrgem isegi Giovanni Visconti ja Ian Stannardi kiirusest, kes Cipressa tõusul peagruppi ründasid.

24-aastane tõusev täht Demare võitis Milano-San Remo klassiku Ben Swifti (Team Sky) ja Jürgen Roelantsi (Lotto-Soudal) ees. Prantslaste suurim edu ühepäevasõitudel pärast Laurent Jalaberti võitu 1997. aasta Giro di Lombardial. Katjuša liider Alexander Kristoff oli kuues ja Astana parimana Luis Leon Sanchez 11.

Vaata kukkumist, kuhu takerdudes kaotas Demare kontakti peagrupiga (algab 1:23.40):