Selle karmi keelu tõttu ei saa Sedova tänavu 1. mail ümber Viljandi järve jooksu kaitsma tulla. „Kahjuks ei saa ma osaleda, sest Venemaa kergejõustikukoondise liikmena pole mul õigust võistelda,” kirjutas Sedova jooksu korraldajatele. „Kui keeld lõpetatakse, võtan rõõmuga teie jooksust osa, sest eelmisel aastal meeldis mulle see võistlus väga.”

Sedova võitis mullu jooksu naiste arvestuses ajaga 41.09, mis on läbi aegade paremuselt teine tulemus. Naiste rekord kuulub tema kaasmaalasele Natalija Sokolova.

Venemaa Kergejõustikuliit eemaldati rahvusvahelises alaliidust IAAF-ist, sest antidopinguagentuuri WADA mahuka raporti järgi on Venemaa on dopingutarvitajaid varjanud ega ole suutnud tagada dopingukontrolöride sõltumatust.

Lisaks naiste arvestusele jääb ümber Viljandi järve jooksu võitjatroon vabaks ka meeste seas, sest mullune võitja Roman Fosti treenib mai alguses kõrgmäestikulaagris ning tema hooaja peaeesmärk on augustis Rio de Janeiros peetavad olümpiamängud, kus Fosti läheb maratoni jooksma.

1. mail kell 12 Viljandi staadionilt startivale ümber Viljandi järve jooksule on praegu end registreerinud 1700 jooksjat ja kepikõndijat. Võistluspäevaks ootavad korraldajad rajale ligi 4000 osalejat.