"Kallid fännid, ma tahaksin selgeks teha ühe informatsiooni ja arutada teiega viimaseid uudiseid. Teatud asju on meedias valesti kajastatud ning ma olen kohustatud selle vastu võitlema," kirjutas Šarapova.

"Räägitakse, et mind hoiatati võimaliku karistuse eest mu ravimi võtmise jätkamise korral. See pole tõsi ja seda pole kunagi juhtunud. See on vaid kommunikatsioonimüra, mis postitati kuskile veebiküljele. Ma ei ürita väita, et ma võimalikust karistusest midagi ei teadnud. Ma juba ütlesin, et sain 22. detsembril e-kirja, mille pealkiri oli "Muudatused tennise antidopinguprogrammis 2016. aastal". Oleksin pidanud sellele rohkem tähelepanu pöörama. Aga teised teavitused? Need olid peidetud uudiskirjadesse, veebikülgedele ja jaotusmaterjalidesse."

"18. detsembril sain ma kirja pealkirjaga "Mängijate uudised". Selles oli uudiskiri koos lingiga reisiinfo, tulevaste turniiride, edetabelite ja statistika kohta, sünnipäevaõnnitlused ja, tõepoolest, antidopingu info. Selle lugemiseks oleks tulnud mängijal avada e-mail, lugeda läbi tosin asjasse mittepuutuvat linki, leida üles "Mängijate ala", sisestada parool ja kasutajanimi, veel seigelda erinevate linkide vahel ja leida "2016. aasta muudatused tennise antidopinguprogrammis", sellele klikkida ja lugeda läbi veel mitu tosinat dopingulinki. Siis alles leiad õige linki, avad selle, lähed ekraani lõppu teisele leheküljele ja sealt leiad alles ravimi nimetuse, mida ma võtsin."

Šarapova on võtnud vaevaks kummutada ka informatsiooni, nagu kestaks tavaline meldooniumiravi 4-6 nädalat. Pikemat avaldust saab lugeda tema Facebooki postitusest.