Tanel Tein magas Kaarsillal

Üks kurikuulsamaid napsitajaid Eesti spordis oli pärast oma aktiivse sportlaskarjääri lõpetamist Tanel Tein, kelle politsei tabas 2010. aasta juunis Tartus Kaarsillal magamast. Tartu Rocki korvpalluri tõid päästjad kanderaamiga maa peale tagasi.

Tein põhjendas juhtunut väitega, et tegi Tallinna sõbrale Tartu linnas tuuri ning viibis korrakaitsjate saabudes sillal.

Hokikoondis saabus koju purjuspäi

2013. aasta aprillis saabus Eesti jäähokikoondis Donetskis toimunud turniirilt koju ilmselgete joobetunnustega. Anatoli Jakovlev oli suisa nii läbi, et pidi pikutama Tallinna lennujaama ees pingil.

Mängijad läinud alkoholiga liiale ka turniiri ajal. Komejandi tulemusena määras jäähokiliit Maksim Ivanovile kaheaastase koondises mängimise keelu, Sergei Novikov, Sergei Ivanov, Artjom Rumjantsev, Filipp Švarõgin ja Jakovlev said ühe aasta pikkuse keelu.

Giorgi Tsintsadze sõitis vastu posti

2010. aasta oli napsirohke ka Tartu Rocki grusiinist leegionärile Giorgi Tsintsadzele, kes sõitis ühel detsembrikuu laupäevaöösel purjuspäi autoga vastu posti.

Vahejuhtum leidis aset vahetult enne meeskonna ärasõitu eurosarja mängule Sofia Lukoil Academicu vastu. Eestisse tagasi saabudes naeratas Tsintsadze kavalalt talle lähenenud ajakirjanikule ning keeldus juhtunut kommenteerimast. Kas grusiini ka klubis distsiplineeriti, pole tänaseni teada.

Tsintsadze ja Nissaniga õnnetus juhtus Tartus Kalevi ja Soola tänava ristmikul.

Sergei Ratnikovi viinaviga

Sillamäe Kalevi jalgpalliklubi president Aleksandr Starodubtsev rääkis 2013. aasta detsembris Eesti Päevalehele, et nende peatreener Sergei Ratnikov on küll hea juhendaja ja tore mees, kuid väikse viinaveaga.

"Pole justkui ühtki põhjust, miks ei peaks temaga jätkama. Ainult üks on: joomine, joomine ja veel kord joomine. Oleme temaga sellest korduvalt rääkinud, aga... Joo pärast mängu, aga järgmisel päeval pead trennis olema korralikus seisundis." ütles Starodubtsev.

Ilmselt on napsitamine jäänud Ratnikovi puhul harvemaks või ei sega see enam treeneritööd, sest ega muidu poleks FC Levadia teda endale algavaks hooajaks treeneripingile palganud.

Suusatreener vedas purjuspäi lapsi

2001. aasta septembris vedas Otepää noorte suusahüppajate ja kahevõistlejate treener Silver Eljand oma klubi lapsi Tallinnasse võistlustele, olles ise roolis purjus - mitte 0,2 ega 0,3 promilli purjus, vaid ilmsete alkoholijoobe tunnustega, mida märkasid isegi lapsed.

Lapsed helistasid teise võistluspäeva hommikul vanematele ja kurtsid, et treener pole võimeline neid enam koju toimetama. Noortele sportlastele väitis mees, et on väsinud ja peab enne teele asumist natuke magama. Üks kord talutas mehe magama tema enda poeg, teine kord kaks noorsportlast.

Salumäe ja Veiksaare koostöö purustas alkohol

Endise trekiratturi Erika Salumäe äripartner Ene Veiksaar rääkis mullu novembris Kroonikale, et tema ja olümpiavõitja sporditurismi ettevõte Hispaanias lõpetas tegevuse Salumäe alkoholiprobleemide tõttu.

Seljaoperatsioonist taastuva Salumäe sõnul reetis Veiksaar teda ja jättis talle kosmilised võlad. "Kui koostöö enam ei laabu ja firma ei tööta kasumiga, tuleb tegevus peatada või lõpetada. Probleemid on hoopis mujal, kui Erika seljaoperatsioonis, alkohol ja vägivald purustasid igasuguse koostöö ja see on faktiliselt tõestatav," ütles Veiksaar.

Kanteri treener tabati joogisena roolist

2006. aasta jaanuaris jäi 1,6-promillise joobega Nissan Primera roolis politseile vahele Gerd Kanteri toonane juhendaja Uno Ojand, kes tunnistas, et jõi enne autosse istumist liitri kanget õlut.

"Tõin ema Tallinnast silmakliinikust ära ja võtsin koduteel ka naise Keilast peale. Olime just koju tulnud ja naine hakkas süüa tegema. Mõtlesin, et hea küll — käin poes ära. Poodi on umbes pool kilomeetrit, aga ma ei viitsinud jala minna. Otsustasin, et käin, suts, autoga ära. Eks ma muidugi panin õhtul natuke õlut," selgitas Ojand juhtunut SL Õhtulehele.