"Täna kutsus korvpalliliit kokkusaamisele ja seal tehti säärased süüdistused teatavaks. Mulle oli see kõik täielik üllatus - ma isegi ei osanud ennast kaitsta, sest teadsin, et sellist asja pole olnud," kommenteeris Rebane Delfile ja Eesti Päevalehele.

"Ma ei hakanud isegi küsima, et millisest treeningust või treeningutest jutt käib. Tean ju ise, et sellist asja ma teinud pole. Mul on ka igapäevatöö, olen seal hommikust õhtuni, siis tulla veel koondise juurde - kus ma üldse aega leiaks, et selliste rumalustega tegeleda?" imestab nüüdseks endine koondise abitreener.

"Kui sellised süüdistused mulle ette kanti, siis leidsin ise, et mis mõtet mul ikka enam samas ametis jätkata on. Kuidas ma järgmises laagris koondise ette üldse minna saaks, kui sellised asjad tagaselja käivad?" jätkab Rebane tausta avamist.

Ta lisab veel: "Mina olen korvpallitreenerina tegutsenud juba ligi 40 aastat ja minul on paks nahk, küll ma selle üle elan. Aga teine asi on minu lähedastega, kes nüüd sellistest asjadest lugema peavad..."

Minule tuli see tänane teadaanne paraja šokina.
Jaanus Levkoi

Oma abilise kaitseks astus välja ka koondise peatreener Jaanus Levkoi. "Minule tuli see tänane teadaanne paraja šokina. Esiteks, miks sellistest asjadest üldse pärast koondiselaagrit räägiti? Ma saaks veel ehk aru, kui keegi oleks näiteks pärast Hollandile kaotust süüdlasi otsima hakanud ja emotsionaalselt kellegi nii-öelda "tanki" pannud. Aga praegune lahendus, et tegime korralikud mängud, laager on läbi ja siis selline pauk naiskonna enda seest..."

Kogenud korvpallitreener jätkab: "Mina ka ehk kõiki lõhnu nüüd ei tunne, aga ma ei tulnud küll kordagi selle peale, et Heino joobe tunnustega trennis võiks olla. Ta mängis veel mitu korda enne treeninguid tüdrukutega "viite miinust" - ja tegi seda hästi! Ka laager tervikuna oli väga õnnestunud - treeningud olid efektiivsed ja meil oli alati Rebasega väga hea klapp. Tema oligi see pisut rahulikum ja tasakaalukam."

Kuidas edasi? "Eks seda veel ei tea. Kohe kindlasti uut abitreenerit otsima ei hakka - see teema on nii värske. Esmatähtis on välja selgitada, kes ja miks sellised süüdistused esitas. Rääkida siis asjad võistkonna sees läbi, aga niimoodi avalikult "musta pesu" pesta - milleks see vajalik on? Peame järgemööda naiskonna sees välja selgitama, mis sellised sammud tingis. Treeneritena oleme hetkel väga nõutud, aga eks kuidagi tuleb siit edasi minna," avaldas Levkoi.

Rebane sai juhendada ja Jaanus Levkoid nõuannetega abistada selles EM-tsüklis ning ka eelmisel kevad-suvel B-koondise juures.