Teisipäev on ilmselt päev, kus erapooletu jalgpallisõber võib teleripult peos, olla raske valiku ees. Kas vaadata Arsenal — Barcelona või Torino Juventus — Müncheni Bayern kohtumist? Kolmapäeval sõidab Manchester City külla Kiievi Dinamole ning PSV Eindhoven võõrustab Madridi Atleticot. Huvitava tõsiasjana mainigem, et Paf-i koefitsientide tabelis on hetkel eelistatumad kõik neli külalismeeskonda.

Ajalugu lubab Londonis väravaid

Meistrite Liiga tiitlikaitsja FC Barcelonat kohe tõmbab kaheksandikfinaalis Inglismaa poole. Kahel eelmisel aastal lülitati samas turniirifaasis konkurentsist Manchester City, nüüd tuleb vastu astuda Arsenalile. Hispaania meisterklubi oli alagrupiturniiril üks kahest kaotuseta tiimist, Arsenal alustas kahe kaotusega, ent pääses napi üheksa punktiga edasi.

Hoolimata võõrustajarollist on Arsenali võidukoefitsient 5.20, samas kui Barcelonal on see 1.63 ja viigil 4.15. Huvitav on kindlasti statistiline tõsiasi, et kolmel viimasel hooajal pidas Põhja-Londoni klubi kaheksandikfinaali avakohtumise kodus ja kaotas alati — kahel korral Bayernile ja mullu Monacole.

Koefitsiente mõjutab kindlasti seegi, et kahel viimasel korral (2010 ja 2011) play-offis jäi samas paaris peale Kataloonia uhkus. Kuigi Arsenal mängis ka siis avamängud kodus ja ei kaotanud neid (2:2 ja 2:1), polnud Arsene Wengeri hoolealustest võõrsil vastast. Huvitav, et seitsme omavahelise Meistrite Liiga mängu jooksul pole kumbki klubi suutnud kordagi oma väravat puhtana hoida!

Juve värav lukus — kas Bayern leiab võtme?

Teine teisipäevaõhtune suurlahing leiab aset Torinos, kus mullune finalist Juventus võtab vastu viiekordse võitja Bayerni. Neljast alanud nädala mängust on siin paaris kõige võrdsemad koefitsiendid — Juve võit 2.95, Bayerni oma 2.50 ja viik 3.20. Alagrupis jäi Itaalia meister Manchester City järel teiseks, Saksamaa tšempion võitis oma grupi kindlalt.

Torino võib paljudele Euroopa klubidele tunduda vallutamatu kants, sest juba 16 kodumängu on Juventus eurosarjades kaotuseta. Viimati juhtus see aprillis 2013, kui Meistrite Liiga veerandfinaalis lahkus Piemonte regiooni pealinnast 2:0 võiduga just Bayern. Ühe värava lõi toona muide Mario Mandžukic, kes tänaseks juba Juventuse särki kannab.

Hispaania liigas valitseb Barcelona kindla käega, aga hiljuti Itaalia Serie A liidriks tõusnud Juventuse pidi pärast 15 järjestikust võitu leppima reedel väravateta viigiga Bologna vastu. Samas, tasub ehk mainida, et Massimiliano Allegri meeskond on 2016. aastal 11 mänguga lubanud endale lüüa vaid ühe värava! 0:0 viigi koefitsient on 7.00 ja kodumeeskonna võit väravat sisse laskmata 4.50.

Dinamo pidas viimati võistlusmängu 9. detsembril

Kolmapäevaks nii glamuurseid kohtumisi kahjuks enam ei jagu. Üks enim poleemikat tekitanud kohtumine peetakse Kiievis, kuhu võtab pika reisi ette Manchester City. D-alagrupi võitja üritas survestada Inglismaa jalgpalliliitu, et nende pühapäevane karikamäng Chelseaga tõstetaks varasemaks. Palvet kuulda ei võetud ja Manuel Pellegrini mängitas peamiselt noori, mis peaks põhimeestele kolmapäevaks värskust jätma.

Kiievi Dinamo võidukoefitsient on 3.30, Cityl 2.25 ja viigil 3.30. Tasub muidugi meeles pidada, et ukrainlaste viimane tõsine jalgpallimäng toimus üle kahe kuu tagasi, vahele mahuvad laagrid ja treeningmängud Hispaanias. Dinamo on võõrustajana ohtlik, Sergei Rebrovi hoolealused pole kodus kaotanud juba üheksa eurosarjamängu järjest.

1988. aasta Euroopa klubimeister PSV Eindhoven võõrustab kolmapäeval tunamullust finalist Madridi Atleticot. Viimast peetakse selgeks soosikuks ja võidukoefitsient on 1.83, viigi puhul 3.40 ja PSV võidu korral 4.75. PSV juhib Hollandi liigat, olles kaotuseta juba üle viie kuu, Atletico leppis küll nädalavahetusel väravateta viigiga Villarreali vastu, aga on endiselt teisel tabelireal, punktiga ees linnarivaal Realist.