Üleminekuaken — või täpsemalt küll mängijavahetuste viimane päev — sulgus küllalt vaikselt. Tabelitipus olevad meeskonnad midagi vapustavat ei teinud, Oklahoma City Thunder sai endale tagamängija Randy Foye Detroitist ning Cleveland Cavaliers lisas eesliini Channing Frye Orlandost. Suurim üleminek oli ehk Tobias Harrise liikumine Orlandost Detroiti. Viimatimainitud klubiga liitus ka Leedu keskmängija Donatas Motiejunas Houstonist.

Golden State ehitab uut võiduseeriat

Tuleva öö mängudest on kindlasti üks oodatuim Golden State Warriorsi (võidud-kaotused 48-4) visiit Portland Trail Blazersi (27-27) kodusaali. GSW on endiselt võimsas hoos ja omab hetkel 11-mängulist võiduseeriat. Portland oli üks väheseid tiime, kes hiljutist pausi ei oodanud, sest meeskond sai hea soone peale — kolm võitu järjest ja tõus play-off kohale, mida nn. “ümberehitamishooajalt” päriselt ei oodatudki.

Kohtumiseks Portlandis on Pafis koduvõidu koefitsient 4.35 ja Golden State’il 1.23. Viimati kohtusid meeskonnad samas saalis jaanuari algul ja siis noppis 128:108 võidu NBA tänavune valitseja. Ent nüüd on kindlasti vastas teistsugune Trail Blazers, sest pärast mainitud kaotust võideti 12 kohtumist 15-st. Erilises hoos on Damian Lillard, kes viskas enne pausi vastavalt 33 ja 31 punkti Memphise ja Houstoni korvi.

“Sõdalaste” võtmemängijad said veidi vähem puhkust, sest mitmed osalesid All-Star nädalavahetusel, ent nagu supertäht Stephen Curry sõnas, “oli mõnus lihtsalt nautida korvpalli, sest muidu on pinge ja tähelepanu meeletu.” Curry peatamiseks peab Portland midagi erilist välja mõtlema, sest viimases seitsmes omavahelises mängus on ta visanud keskmiselt 35,3 punkti.

All-Star mängu tähed kohtuvad Oklahomas

Üks NBA kuumimaid võõrustajaid Oklahoma City Thunder (40-14) võtab tuleval ööl vastu Indiana Pacersi (28-25), kes Oklahomas kaotanud viis mängu järjest. Thunderi selle hooaja kodusaldo on 25-5 ja hetkel ajab meeskond taga kümnendat järjestikust koduvõitu. Paf-i koefitsiendidki räägivad sama keelt — koduvõit on 1.20 ja Pacersi võit 4.70.

Oklahomas on luba oodata suureskoorilist mängu, sest mõlemad klubid kuuluvad NBA esikümnesse keskmiselt visatud punkti arvult — vastavalt 110,1 ja 102,5 silmaga. Nii tasub jälgida ka üle/alla panuseid, näiteks üle 215,5 on hetkel Pafis koefitsiendiga 1.95.

Otse loomulikult saavad uuesti kokku nädalavahetusel All-Star mängul säranud Russell Westbrook ja Paul George. Thunderi mängujuht Westbrook viskas All-Star mängul 31 punkti ja valiti MVP-iks, samas kui Pacersi George sai kirja veel kümme punkti enamgi. Westbrook saab kindlasti kõvasti tuge ka Kevin Durantilt, kelle põhihooaja keskmine näitaja on kogu mainitud täpsusküttide kolmiku parim — 27,7 punkti mängus.

Kagudivisjoni esikohavõitlus Atlantas

Philips Arenal saab eeloleval ööl teoks NBA kõige tihedama konkurentsiga divisjoni ehk kagudivisjoni liidrite duell, kui Atlanta Hawksile (31-24) sõidab külla Miami Heat (29-24). Pärast nelja järjestikust Miami divisjonivõitu, lõpetas mullu esikohal Atlanta koguni 60 võiduga, ent tänavu pole sama tempot saavutatud.

Kodus ollakse siiski soosikud, Pafi võidukoefitsient on 1.20, kui Miamil on see 4.70. Külalised on vägagi lühikese pingiga liikvel, sest Chris Bosh peab Atlanta-sõidu vahele jätma ning üleminekutepäeval Heat pigem kaotas mängijaid kui juurde sai. Miami meeskonnal on võidud-kaotused võõrsil küll tasakaalus (13-13), ent viimasest kuuest on võidetud viis kohtumist.

Samuti ei tasuks tähelepanuta jätta tõsiasja, et tänavuse hooaja kolmest omavahelisest mängust viimased kaks võitis just Heat, sealjuures detsembris Atlantas 100:88. Mõlemad klubid on sel hooajal tuntud tugeva kaitse poolest, endale visata lubatud punktide edetabelis asub Heat 2. ja Hawks 7. kohal, vastavalt 96,3 ja 99,7 punktiga.