Stardirivi on esinduslik, kuna Algarve velotuur sobib Giro d´Italiaks valmistuvate ratturite plaanidesse, nagu rusikas silmaauku. Tiitlit kaitseb Sky meeskonna liider Geraint Thomas, Astana esinumbriks on Fabio Aru. Suurtuuridel silma paistnud meestest on joonel veel Alberto Contador, Rigoberto Uran, Robert Gesink, Fränk Schleck ja teised.

Katjuša meeskonnas lähevad üldarvestuses tulemust tegema Tiago Machado, Ilnur Zakarin ja Rein Taaramäe, tiimi suurim täht Joaquin Rodriguez püüab eeldatavalt etapivõitu. "Rodriguez´el kokkuvõttes šanssi pole, sest tuuril on kavas 18 km pikkune eraldistart. Ta kaotab seal liiga palju," rääkis Taaramäe päev enne tuuri algust Delfile. Mullu Astana eest sõites lõpetas Taaramäe Algarve velotuuri kuuendana, tänane tiimikaaslane Machado oli kolmas.

Pärast tagasitulekut Austraaliast teeb Taaramäe esimese stardi Euroopas. "Tunne on hea, olen suht enesekindel. Halvasti minna ei tohiks, kuna meeskond on meil väga tugev," andis eestlane mõista kõrgendatud valmisolekust. Täna käidi meeskonnaga uudistamas 2. etapi finišitõusu, millel pikkust 7 kilomeetrit. "Pikk tõus, aga lauge. Ei usu, et seal ühekaupa lõpetatakse. Pigem väikeste vahedega väikestes gruppides. Viimane etapp on ehk isegi otsustavam, sest ringidel on sees üks väga järsk ligi 3 km pikkune tõus," lahkas Taaramäe ees ootavaid etappe.

Velotuur vältab viis päeva, paremusjärjestus saab selgeks pühapäeva õhtuks.