Hispaanlane lahkus esmaspäeval platsilt, kui esimest veerandaega jäi mängida veel minut. Spekuleeritakse, et tegemist on vana vigastuse eskaleerumisega, millega ta juba pikemat aega mänginud oli. Arstid kinnitasid aga, et edasi mängimine ei tee vigastust hullemaks.

"Marc on meie meeskonna nurgakivi ning me tahame ta terveks teha nii ruttu kui võimalik. Rohkem infot anname pärast Tähtede mängu pausi," ütles Grizzliesi mänedžer Chris Wallace meediale läkitatud pressiteates, millest jääb selgusetuks, kuidas ta täpsemalt vigastada sai.

Memphise treener Dave Joerger ütles pärast mängu ajakirjanikele, et vigastus tuli lihtsalt mõnest saadud hoobist. "Tal oli probleem ühe jalaga. Nüüd on tal teine probleem teise jalaga," jäi treener napisõnaliseks. Teisipäevane MRI uuring tuvastas aga luumõra paremas jalas.

Ametlikus teates öeldakse, et Gasol on vigastusega eemal "määramata ajaks", kuid sellise traumaga on tema mängud selleks hooajaks tõenäoliselt mängitud.

Gasol on alustanud kõigis selle hooaja 52 kohtumises ning on meeskonnale keskmiselt toonud 16,6 punkti, 7 lauapalli ja blokeerinud 1,35 viset.

Viimased viis hooaega alati play-offi pääsenud Memphis hoiab läänekonverentsis viiendat kohta 30 võidu ja 22 kaotusega, kuid vahed järgmistega on väikesed. Portland on näiteks üheksas 26 võidu ja 27 kaotusega.