Kuna sulailmad on üle Eesti võimust võtnud, siis nii mõnigi piirkond on selle aasta vastlapäeva veetmiseks nuputanud välja omad alternatiivid. Põlvamaa vastlatrallid toimuvad aga kindlasti suures osas jääl ja lumel.

Värska
Kell 10:30 algab Värska Tervisespordikeskuses vastlapäeva eeltrall, mis on mõeldud lasteaia – ja alklassidele. Kell 12:30 algab aga ametlik vastlatrall, kuhu on oodatud kõik soovijad. Kuna Põlvamaa on üks väheseid kohti, kus on lumi maas, siis toimub seal liulaskmine eheda reega, pikima liu võistlus, stiilseima isemeisterdatud lumesõiduki hindamine, kelkude mäkketõus, vissilaskmine, lõbusõit hobuse ja reega (Seto Suksu Vankrimatkad).

Kohapeal pakutakse hernesuppi, teed ja vastlakuklit. Meeleolu aitavad hoida päevajuhid.

Vastlatralli õhtune programm toimub Värska Sanatooriumis „Lahe“ kohvikus, algusega 20.00
Esineb tantsurühm „Lustiline“ ja Värska Noortekeskuse Tantsijad. Vastlasimmanil mängib tantsuks Nedsaja külabänd.

Põlva Mammaste Tervisespordikeskus
Mammaste Tervisespordikeskuses toimub aga külade ja asutuste võistkondlik liulaskmine pikema liu auhinnale. Toimub vastlakommete tutvustamine ning esinevad Meie Stuudio tantsijad.

Narva
Üritus algab kell 12 Narva linnuses ja oodatud on kõik, kes soovivad osa võtta vastlapäeva mängudest, proovida kadakapalli ja nööbivurri valmistamist ning hiljem nautida kontserti ja vastlasupi söömist.

Haapsalu
Üritus algab kell 11:00 Haapsalu Wiedemanni spordisaalis, kus toimub traditsiooniline liu laskmine, seiklusraja läbimine ning mitmeid üllatusi. Kohal on ka tuntud maletaja Ottomar Ladva, kes viib läbi malesimultaani.

Tallinn
Vastlapäeva üritus toimub Tondiraba jäähallis, kus koolinoored saavad koos tuntud iluuisutamise meistrite Elena Glebova ja Margus Hernitsa abiga õppida selgeks uisutamise põhitõed. Kohal on ka suusakuulsus Allar Levandi, kes koos noortega selgitab välja pikima uiskudel vastlaliu tegija. Üritus lõpeb sooja tee ja vastlakuklite söömisega.

Vastlapäeval Tallinnas Tondiraba jäähallis noori liikuma utsitav olümpiapronks ja kolme lapse isa Allar Levandi sõnul ei peaks vastlapäev mööduma vaid kuklite söömisega. „Hernesupp ja vastlakukkel maitsevad palju paremini, kui ennast ette veidi liigutada. Vanad eestlased olid nutikad. Pika talve keskele, kus liikumist oli vähem, mõtlesid nad välja vahva võimaluse aktiivseks tegevuseks, vastlapäeva. Coca-Cola ja EOK algatus on siinjuures väga hea. See tuletab meelde, et juba meie esivanemad pidasid liikumist oluliseks. Kuna sellel ajal sport ja võistlus ei olnud popid, siis eriline tunnustus esivanematele, et nad suutsid leida aja ja koha liikumiseks, mis meeldis kõigile.“

Kõik üritused on osalejatele tasuta. Rohkem infot ürituste kohta leiab www.liigume.ee.
Tartu ja Paide üritused on seoses ilmastikuolude muutumisega edasi lükatud ja saavad toimuma veebruari kuu jooksul.