Positiivse proovi oli sportlane andnud jaanuarikuus ning patustatud oli ainega, mis lisati keelatud ainete nimekirja sellest aastast.

Saksa uudisteagentuuri DPA andmetel pole tegemist staarsportlasega, kuid kuna kaugele Kanadasse jätsid minemata paljud suusatajad, on kahtlusaluste nimekiri lai.

"Meil ei ole põhjust ärevad olla. Miks me peaksime?" on Eesti Laskesuusatamise Föderatsiooni president Aivar Nigol kindel, et vahelejääja pole eestlane.

"Ei ole ka kolleegidelt uurinud ega kuulnud, kellega võiks tegu olla. Kindlasti tuleb see info mingil hetkel avalikuks. Mina ei oma hetkel rohkem informatsiooni, kui meedias avaldatud."

Ajaleht Spiegel on samal teemal küsinud kommentaari Saksamaa laskesuusaliidu pressiesindajalt Stefan Schwarzbachilt, kes ütles: "Oleme juhtumiga täpselt niipalju kuris, kui IBU pressiteates seisis. Võin 100 protsenti kinnitada, et meie sportlasi see ei puuduta."

Eesti meestest startisid eile sprindidistantsil Kalev Ermits, Jan Treier ja Rene Zahkna. Eestlannadest sõitsid Kanadasse Kadri Lehtla ja Johanna Talihärm.