Hoolimata Leicester City edukast hooaja avapoolest, tundub paljudele endiselt uskumatu, et veebruari algul toonib Inglismaa Premier League’i tabelitipus just Claudio Ranieri juhendatav meeskond. Laupäeval sõidetakse aga külla tabelis vaid kolme punkti kaugusel olevale Manchester Cityle, mis teeb kohtumisest tõelise “six-pointeri” ehk nn kuue-punkti mängu.

Vastamisi parim kodu- ja parim külalistiim

Liidriseisusest ignoreerides pole Leicester laupäevase mängu soosik, vähemalt koefitsientide alusel — kodumeeskonna võidukoefitsient on 1.58, Leicesteril koguni 5.50 ja viigilgi 4.25. Mõlemal tiimil on selja taga päris hea periood, mis viimati ehk teisipäeval tõi kummalegi tabelisse kolm silma juurde. Leicester alistas kodus Jamie Vardy väravatest Liverpooli 2:0 ja City sai küll raskustega, aga jagu võõrsil Sunderlandist 1:0.

Man City näol on tegu liiga parima kodumeeskonnaga, kes võitnud Etihadi staadionil 12-st mängust 9 ja seda väravate vahega +21. Ent laupäeva pärastlõunal astub Manuel Pellegrini meeskonnale vastu omakorda parim külalismeeskond. Leicesteril on kirjas vaid üks kaotus võõrsilt, 7 võidu ja 4 viigi kõrval.

Leicester viimane võit City üle pärineb küll Manchesterist, aga sellest on möödas juba üle tosina aasta. Tänavune esimene omavaheline mäng lõppes väravateta viigiga. Liigas on Leicester kaotuseta juba kuus, City aga seitse mängu järjest. Heas hoos on ka mõlema tiimi ründetähed ning kui panustada Vardy või Sergio Aguero väravalöömisele oleksid koefitsiendid vastavalt 3.05 ja 1.87.

ManU on Chelsea vastu 9 mängu võiduta

Teine suur mäng sel nädalavahetusel Inglismaal toimub Londoni Stamford Bridge’il, kus Chelsea võõrustab Manchester Unitedit. Tabelis lahutab meeskondi täna küll 12 punkti ja ManU-gi on liidrist juba kümne silma kaugusel, aga kahe suure ja rikka klubi mõõduvõtt saab alati olema tähtis sündmus.

Koduvõidu koefitsient on 2.07, viigi puhul 3.30 ja Unitedi võidul 3.90. Pühapäevaseks mänguks sai ManU ühe päeva rohkem puhata, sest nende viimane 3:0 võit Stoke City sai teoks teisipäeval, samas kui Chelsea pidi kolmapäeva hilisõhtul leppima 0:0 viigiga Watfordi vastu.

Viimaste omavaheliste kohtumiste võrdlus ei jäta Unitedile aga eriti lootust, sest viimati alistati Chelsea kõikide sarjade peale kokku oktoobris 2012. Hiljem on 9 mänguga läinud kirja 4 viiki ja 5 Chelsea võitu! Viimati kohtuti veidi enam kui kuu aega tagasi ja tehti Old Traffordil väravateta viik.

Bundesligas esineliku omavahelised kohtumised

Saksamaa Bundesliga sai samuti täishoo sisse pärast väikest traditsioonilist talvepausi, aga erinevalt Inglismaast on siin tabelitipus väga suured vahed. Hea näitena kas või laupäevane Berliini Hertha ja Dortmundi Borussia mäng, kus vastamisi vastavalt tabeli kolmas ja teine, ent neidki lahutamas tervelt kümme punkti.

Ilmselt sellega seostub koefitsientide üllatavalt suur vahe. Nii pakutakse kodumeeskonna (!) Hertha võidukoefitsiendiks 6.50, Borussiale vaid 1.50 ja viigi puhul 4.35. Seda hoolimata tõsiasjast, et Herthal on sel hooajal kodus vaid üks kaotus kuue võidu ja kahe viigi kõrval. Hertha kaks esimest pausijärgset mängu lõppesid viigiga, Borussia sai kirja kaks võitu.

Bundesliga ülikindel liider Müncheni Bayern sõidab külla tabeli neljandale Leverkuseni Bayerile. Koefitsiendid ei hellita võõrustajat siingi — Bayeri võit 5.00, Bayerni oma 1.67 ja viik 3.95. Mullu — täpsemalt 2015. aasta mais — suutis Leverkusen aga koduplatsil saada tulevase meistri üle 2:0 võidu.