Reaalselt aga 31-aastane mängumees trellide taha siiski ilmselt minema ei pea. Nimelt kehtib Hispaanias seadus, et kõik karistused, mis jäävad alla 2 aasta ning ei ole määratud vägivaldse käitumise eest, on võimalik lahendada ka trahvi maksmise teel.

Täpsemalt süüdistatakse Mascheranot selles, et ta 2011. ja 2012. aastal oma tulusid ei deklareerinud. Seeläbi sooritas ta maksupettuse 1,5 miljoni euro ulatuses. Täna oli jalgpallur kohtu ees, kus ta oma eksimusi ka tunnistas ning vanglakaristuse asemel just trahvi maksmist palus.

Juba eelmine aasta teatas Hispaania kohus, et Mascherano on tekkinud kahju koos intressiga tagasi maksnud, tasudes Hispaania riigile 1,75 miljonit eurot. Suure tõenäosusega peab Mascherano vanglatrellide vältimiseks oma kukrut aga veelgi kergitama.

BBC kirjutab, et Mascherano olla oma tegevust kohtus põhjendanud järgnevalt: "Ma olen professionaalne sportlane ja seega ei ole mul väga häid teadmisi maksude ja seaduste osas. Kogu oma karjääri olen ma olnud aus inimene, olles vastutustundlik nii oma tiimikaaslaste, meeskonna kui selle riigi osas, kus ma parasjagu elan. Praeguses küsimuses pean ma lootma ekspertide abile ja loodan, et see kõik saab kiire lahenduse."