Itaallaste väitel oli Djokovici toonane 2:6, 3:6 allajäämine 34-aastasele Fabrice Santorole "kahtlane" ning serblane võis kaotada tahtlikult.

"See ei vasta tõele," teatas Djokovic täna ajakirjanikele pärast Austraalia lahtiste 6:1, 6:2, 7:6 (3) võitu Quentin Halysi üle.

"Ma tõesti kaotasin selle mängu (Santorole). Aga kui te üritate luua seost selle matši ja kihlveopettuse vahel, siis see on lihtsalt absurdne. Mitte ühtegi tõendit ega fakti selle kohta toodud ei ole. See on puhas spekulatsioon," rääkis serblane.

"Minu arvates saab väga paljude matšide kohta, kus mõni kõrgema asetusega mängija on esimestes ringides kaotanud, sarnase loo kirjutada. See on minu arvamus."

Küsimusele, kas ta kaebab Tuttosporti kohtusse, vastas esireket: "Mul ei ole selle kohta rohkem midagi öelda. Kui teil on mõnel teisel teemal küsimusi, siis ma olen valmis neile vastama."

"See ei vasta tõele."
Novak Djokovic süüdistuste kohta.

2007. aasta Paris Mastersil rääkis Djokovic, et kaotas Santorole kehva füüsilise vormi tõttu, sest tal tõmmati enne turniiri tarkusehammas välja. "Ma pole ligi nädal aega treeninud. Suutsin näidata maksimaalselt 30% oma tegelikest võimetest," selgitas toona 20-aastane ja maailma edetabelis 3. kohal asunud Djokovic.

Selle nädala alguses tõi Djokovic avalikkuse ette fakti, et talle pakuti 2006. aastal Peterburi turniiril avaringis kaotamise eest 200 000 dollarit, kuid ta ei olnud nõus kihlveopettuses osalema.