Minaškin (-100kg) pidi kullamatšile jõudmiseks alistama kolm vastast ning kaks võitu teenis ta ipponiga. Finaalis kohtus Minaškin grusiini Guram Tushishviliga, võidu tõi waza-ari-vääriline heide.

Mettise (+100kg) teel finaali oli tänu loosimisele ja kõrgele asetusele ainult kaks vastast, mõlemad alistusid kindlalt ipponiga. Kuna kodupubliku ees maadlev suurfavoriit Faicel Jaballah, kes hoiab maailma reitingus kolmandat koha, kaotas poolfinaalis üllatuslikult prantslasele Jean-Sebastien Bonvoisinile, läks Mettis kullamatšis kokku prantslasega. Kui maadeldud oli 3.21 tegi eestlane taas puhta heite ja kohtunik ei kõhelnud: ippon!

„Juhan maadles hästi, võitis kõik vastased ipponiga. Lihtsat ei olnud midagi, vastased olid tugevad, aga ta maadles väga hästi,“ kiitis Eesti judokoondise peatreener Aleksei Budõlin, kelle sõnul oli Minaškin enne jõuproovi veidi külmetushaigusega kimpus ja seetõttu oli temal keerulisem võistelda. „Ta ei saanud hästi hingata. Tema matšid olid hästi erinevad. Finaalis õnnestus ta kolm minutit enne lõppu waza-ari teha, edasi oli väga raske taktikaline matš. Ta tegi hea töö ja võitis."

Kui tugev oli Tuneesia MK-etapi tase? „Osales 52 riiki ja 256 võistlejat. Selline keskmine tase, tippe kohal ei olnud, kõik valmistuvad veebruari alguses Pariisis toimuvaks Grand Slami turniiriks. Palju oli häid nooremaid maadlejaid. Tase oli korralik, sest mängus olid olümpiapunktid,“ lausus Budõlin.

Võidu eest teenisid Minaškin ja Mettis 100 punkti. Kuna kümme turniiri on ees, pole olümpiapiletite osas selget veel midagi, kuid kergemaks see Eesti koondislaste elu teeb. „Pikk samm olümpia poole sai tehtud, kuid kindlat pole midagi. Kui mehed maadleksid sama hästi Pariisis, saaks olümpia poole vaatama hakata. Aga Pariisi võistluse tase tuleb kõvem kui MM-il, sest seal on kõik tugevad kohal ja kõik riigid saavad välja panna kaks judokat,“ selgitas Budõlin.