Katse algus lükati äikesetormide tõttu edasi ning kui see lõpuks pihta hakkas, oli see Sainzi jaoks algusest peale õudusunenägu. Alustuseks eksis ta teelt ning lõhkus rehvi, kaotades esimeses kontrollpunktis kiirematele viis minutit. Järgmiseks vaheajapunktiks oli ta end pöörast kiirust näidates taas seitsme minutiga ette rebinu, kuid siis kerkis liidrikohale Peterhansel ja jättis Sainzi 20 minuti kaugusele.

Rallilegendi masinat hakkasid katse teises osas kimbutama probleemid käigukastiga, mis jätsid Sainzi pikaks ajaks teele seisma. Hisaanlane jõudis finišisse eelviimasena ehk 61. kohal, kaotades Peterhansenile üle kuue tunni.

Ühe tunniga jääb Peterhanselist maha Katari rallimees Nasser Al-Attiyah, kolmandal kohal on Giniel De Villiers Lõuna-Aafrika Vabariigist (+1:12), neljandal soomlane Mikko Hirvonen (+1:23).

Mootorrataste arvestuses on Dakaril 23-minutiline juhtimine austraallasel Toby Price'il. Husqvarna tiimist, kus mehaanikuna töötab eestlane Martin Graumann, hoiab kõrgeimat kohta Tšiili krossisõitja Pablo Quintanilla, kes on kolmas (+42.49).