Täna esimest korda Tartu Maratoni raja läbi sõitnud pearajameister Assar Kütt tõdes, et lund põhivõistluse korraldamiseks veel napib, kuid ühistreeningu läbiviimiseks on võimalik teha sõidetavaks 4,5km pikkune lõik finišipaigast Elvast kuni nn vana kohvipunktini.

Ehk kõik osalejad saavad sõita kokku 9km pikkuse edasi-tagasi lõigu. Soovi korral võib teha ka mitu ringi ja nii oma kilometraaži pühapäeval veelgi pikendada. Kas edasi-tagasi lõik saab sõidetavaks ka klassikalises tehnikas, selgub hiljemalt reedel. Teisipäevase seisuga on Tartu Maratoni rajal klassikajälje tegemiseks lund veel liiga vähe.

44. Tartu Maratoni tasuta ühistreening algab Elvas, Tartumaa Tervisespordikeskuses kell 11.00 ja finiš on avatud kuni 14.00. Finišipaigas pakutakse osalejatele sooja teed.

11.30 algab seal samas lastele mõeldud ülemaailmne FIS World Snow Day ehk lumepäev, kus erinevas vanuses lastel on võimalik sõita erineva pikkusega distantsidel. Täpsemad distantside pikkused selguvad reedel. Lisaks saavad lapsed kogenud treeneri käe all õppida kasulikke suusanippe. Lumepäev kestab kuni 13.00-ni.

Nii ühistreeningul kui ka laste lumepäeval osalemiseks on vaja ennast ja/või oma laps eelnevalt registreerida. Tasuta registreerimine on avatud ühistreeninguks siin ja World Snow Day üritusteks siin.44. Tartu Maratoni Ühistreeningu ja World Snow Day täpsema programmiga saab end kursis hoida Tartu Maratoni kodulehel – www.tartumaraton.ee.

Tartu Maratoni toimub 21. veebruaril. Kavas on 63 km ja 31 km pikkune distants. Soodusregistreerimise voor on avatud kuni 31. jaanuarini. Nädal enne põhisõite toimuvad Avatud Raja sõidud ja 5. Tartu Teatemaraton, mille soodsaim registreerimine lõpeb samuti 31. jaanuaril.