„Olen individuaalspordist kaugenenud, eriti tänases võtmes,“ ütleb ta Indrek Raudkivile antud intervjuus. „Ma lihtsalt ei suuda seda kõike just dopingujamade tõttu liiga tõsiselt võtta. Paratamatult dopingut ikkagi kasutatakse. Ütlen ausalt, ma ei olnud kunagi olnud vastikuma atmosfääriga pressikonverentsil, kui seda oli Andrus Veerpalu dopingupressikonverents."

"Oli nii vastik näha, kuidas seni väga väärikad inimesed nagu Alaver, Veerpalu ja teised, kes istusid laua taga, püüdsid jätkuvalt vassida ja valetada. Minu arust on kuskil kellelgi olemas nimetatud pressikonverentsil tehtud foto Lembitu Kuusest, ja vot sellest mehest oli mul sel hetkel kõige rohkem kahju. Sest see mees oli ju teinud oma elukommentaarid Eesti suusatajate sõite kommenteerides.“

Kruus lisab: „Seda kahju, mida tegi nimetatud dopinguskandaal tervele Eesti spordile, on tegelikult jube keeruline kokku lugeda. Kannatanud on ka teised alad."

Rõõmsamates toonides jätkates, ära on toodud ka valimik Kruusi nö parematest kildudest. Muide, Kruusi tsitaatidile on Facebookis tehtud mitu kodulehte, millel on ühtekokku üle 16 000 jälgija... „Enne kui Madison teleka aknast välja viskab, tasub öelda, et Petšerov on ukrainlane“ on vaid üks näide tsitaatide reast, mille oleme välja toonud.

Ajakiri Basketball tähistab aasta algusega oma kümnendat sünnipäeva. Algul Basketi nime all ja seejärel Basketballi nime kandnud üllitis kannab üldkokkuvõttes järjekorranumbrit 109. Ning uueks väljaandjaks on Eesti Korvpalliliit, kes ongi esmakordselt värske ajakirja kokku monteerinud.

Ajakiri Basketball nr 109 ilmub alanud nädala jooksul.