"Mul pole selle kotha muud teooriat, kui et lihtsalt varem või hiljem tuli see asi ära klaarida. Selle aja jooksul, kui uut testimismetoodikat on kasutatud, on hakatud igasuguste võistluste proove üle testima ning see kriitiline mass on hakanud kuhjuma," arvas Port.

ROK teatas, et 2006. aasta Torino olümpial võetud 1219-st dopinguproovist järeltestiti 489 proovi. Iseenesest pole selles teates midagi uut peale selle, et proovide arv on spekuleeritust veidi suurem. 2014. aasta veebruaris enne Sotši olümpiamänge kuulutas Saksa raadiokanal Deutschlandfunk, et järeltestitud on 350 proovi ning neli neist on osutunud positiivseks, millest vähemalt üks kuulub Kristina Šmigun-Vähile. Väidetavalt näidanud see jälgi anaboolsete steroidide kasutamisest.

Norra telekanali TV2 andmetel on Šmigun-Vähi juhtum juba 18 kuud Rahvusvahelises Spordiarbitraažis olnud, kuid asjaosalised - eeldatavalt Šmigun-Vähi tiim ja kohtusse kaevatud ROK - pole teemat kaks aastat poole sõnagagi kommenteerinud.

Port usub, et Šmigun-Vähi juhtum saab sel aastal lahenduse. "Arvan küll, et Torino proovide teemal saab meid huvitav probleem sel aastal selguse majja. Lihtsalt aeg pressib peale," ütles ta.

Veel lisas Port, et Eesti Antidopingul pole juhtumi kohta rohkem informatsiooni, kui meediast juba läbi käinud. "Isegi kui oleks, ei saaks ma seda öelda. Aga me oleme üldiselt läbipaistev organisatsioon ja oleks sellest teada andnud," sõnas Port.