Samal ajal kohtus Pärnu Sadam leedukate Lietkabelisega. Pärnakad kahjuks ei suutnud alagrupi liidrit alistada ning pidid vastu võtma valusa 92:97 (52:43) kaotuse.

Tarva ja TTÜ vahelises kohtumises kontrollis enamuse esimesest poolajast Rakvere klubi. Esimene veerand võideti 30:20, aga vahe ei suudetud kordagi 10st silmast suuremaks mängida. Teisel perioodil võitles TTÜ vahe tagasi ning poolaja sireeniks jõuti kahe punkti kaugusele, 46:48. Seejuures lõpetas esimese poolaja Corey Raley-Rossi üle keskjoone sooritatud vise, mis läbi korvirõnga kukkus.

VÕTMEHETK

Murre toimus kolmandal veerandil, mille Tarvas võitis 22:9, paisutades vahe enne viimast neljandikku 15-le punktile. TTÜ-le osutusid saatuslikuks pallikaotused. Kui koduvõistkond mängis rünnakul pea laitmatult, sooritades mitte ühtegi pallikaotust, siis üliõpilased tegid perioodil 5 pallikaotust.

Viimane periood oli lõppresultaadi vormistamine ning Rakvere Tarvas sai kirja võidu tulemusega 84:73.

PUNANE NIIT

Üks TTÜ KK põhimängijaid Kiur Akenpärg tegi oma kohta väga kehva mängu, tabades väljakult viskeid 1/12st, sealjuures visates mööda kõik kuus kahepunktiviset.

MÄNGU TEGIJA

Reinis Strupovics viskas Rakvere Tarvale 21 punkti ning andis 4 resultatiivset söötu. Kahekohalise punktiskoori viskas veel Roberts Stumbris 12 ning David Haughton 11 silma (lisaks veel 9 lauapalli).

Üleplatsimees oli TTÜ KK korvpallur Kristjan Kitsing, kes tõi 22 punkti ning 5 lauapalli. Soliidse etteaste tegi ka Corey Raley-Ross, visates 11 silma.

STATISTIKA EI VALETA

Otsustavaks sai visketabavus. Rakvere Tarvas tabas väljakult 51% visetest, TTÜ KK 38% visetest, sh kahepunktivisked Rakvere 60% vs TTÜ 39%.

Lauavõitluse võitis Tarvas 39-32, pallikaotusi tegi Tarvas ühe vähem 14-15 ning Tarvas jagas ka ühe resultatiivse söödu rohkem 19-18.

NII NAD RÄÄKISID

TTÜ peatreener Rait Käbin: „Poolaja algused olid kuidagi saatuslikud. Oli natukene lihtsalt ebaõnnestumisi. Nemad tulid suure hurraaga peale ja õnnestusid paremini, just rünnakul panid esimese ja kolmanda veerandi alguses visked ära ja said enesekindluse kätte. Kaitsemängu taha see mäng jäigi. Kui esimesel veerandil lasta visata 30 punkti, siis Tarvast on raske nende kodus pidurdada. Nii palju olime tublid, et tulime mängu tagasi, algus ei tõotanud isegi nii headki."

MIDA EDASI
Rakvere Tarvale oli võit Balti liigas viies nelja kaotuse kõrvale ning sellega asutakse B-alagrupis kolmandal kohal. TTÜ püsib seni Balti liigas võiduta, asudes 10 kaotusega viimasel kohal.

Rakvere Tarvas peab järgmise kohtumise reedel, millal sõidetakse Kalevi Spordihalli mängimaks TLÜ/Kaleviga. TTÜ KK-l on järgmine mäng laupäeval, millal kohtutakse Raplas sealse AVIS Raplaga.

* * *

Pärnu Sadama ning Lietkabelise vahelise mängu esimene poolaeg oli pärnakate kontrolli all. Kohe alguses saadi oma mäng käima ning pärast 10 mänguminutit juhiti 26:18. Teisel veerandil paisus pärnakate eduseis juba vahel 12 punktile, kuid natukene suutsid leedukad seda vahet vähendada ning riietusruumidesse mindi Pärnu 52:43 eduseisul.

Kui esimene poolaeg suutsid Heiko Rannula hoolealused vastaseid rünnakul väga hästi kinni hoida, siis kolmandal perioodil said külalised sõiduveesse. Kolmas periood võideti tervelt 29:14 ning enne viimast perioodi juhtis Lietkabelis kuue silmaga, 72:66.

VÕTMEHETK

Viimase neljandiku alguses tuli Pärnu koheselt mängu tagasi ning mingi isegi juhtima ühe punktiga, 73:72. Sealt edasi oli punkt-punkti mäng ning pool minut enne lõppu juhtisid külalised 92:90. Norman Käbinil oli 22 sekundit enne sireeni võimalus viigistada, kuid ta ei tabanud kahepunktiviset.

13 sekundit enne lõppu sooritasid Lietkabelise mängijad veel viske, mis ei tabanud, kuid said ründelauapalli, mille realiseeris koheselt ära 16 punkti toonud Aleksis Vairogs, sisuliselt otsustades mängu saatuse. Lõpptulemus Pärnu väga valus kaotus võidetavas mängus 92:97.

PUNANE NIIT

Pärnu Sadamat hoidis mängus Mark Dorris, kes täna tegi meeskonna eest oma debüüdi. Napilt üle 29 minuti väljakul viibinud mängumees tabas väljakult viskeid 7/10, aga kukkus vigadega 3.29 enne kohtumise lõppu välja.

MÄNGU TEGIJA

Vastaste poolt tegid paksu pahandust peamiselt kaks meest, keda Pärnu kuidagi kinni ei suutnud võtta. Valdas Vasylius oli üleplatsimees 26 punktiga ning meeskonna kapten Jurica Zuza lisas 23 punkti. Samuti võttis ta maha ka 7 lauapalli.

Pärnu poolt tegi suurepärase mängu täna meeskonna eest debüüdi teinud Mark Dorris, tuues meeskonna parimana 21 silma. Samuti võttis ta maha 5 lauapalli ja jagas 5 resultatiivset söötu.

STATISTIKA EI VALETA

Statistiliste näitajate poole pealt olid võistkonnad täna väga võrdsed. Visketabavus oli nati parem külalistel – 55% vs 52%, sh Pärnu tabas paremini kaheseid 63% vs 56%, kuid kolmestel näitasid märksa paremat kätt Lietkabelise pallurid – 52% vs 26%.

Pallikaotusi tegi Pärnu natukene rohkem (12 vs 8), kuid lauavõitlus kuulus täielikult Eesti klubile 35 vs 25, sh ründelauapalle saadi tervelt 15 vs leedukate 7.

NII NAD RÄÄKISID

Pärnu Sadama juhendaja Heiko Rannula: „Teisel poolajal oli tuttav teema, sel hooajal on varemgi juhtunud. Kui teisel poolaja alguses kaotusseisu pealt tullakse hammastega külge, siis hakkame natukene vägistama. Väsime väga kergelt, lasime väga kiirelt nad järgi. Suur probleem lõpus oli see, et ameeriklane läks viie veaga välja ja otsustajaid oli vähem.
Dorris jättis täpselt sellise mulje nagu arvasin. Kogenud vend, palliga osav, täpselt selline, mida mul vaja oli. Loomulikult oli palju arusaamatusi kuna esimene mäng, aga arvan, et tegi korraliku mängu. Warreniga pole päris sama ampluaamängija, aga meie võimaluste juures normaalne vend."

MIDA EDASI

Pärnu Sadamale oli tänane kaotus kaheksas ühe võidu kõrvale. Sellega asutakse A-alagrupis kuuendal kohal. Lietkabelis jätkab aga 9 võidu ja 1 kaotusega ning ollakse alagrupi liidrid.
Pärnu Sadama järgmine kohtumine on reedel, kui kodusaalis võetakse vastu valitsev Eesti meister TÜ/Rock.