Uurisime uue aasta esimesel päeval Kalev/Cramo peatreenerilt Alar Varrakult vastse tehingu tagamaid.

Millise mehega Mario Delaši näol tegu on?
Ta peaks olema Eesti korvpallisõpradele tuttav mees, sest mängis Šiauliai, Baltai ja Žalgirise päevil palju kordi meie klubide vastu. Samas, siis oli ta veel noor. Uurisin ka tema endiselt meeskonnakaaslaselt (Siim-Sander) Venelt, milline ta just inimesena on, ja sain kinnitust, et täiesti korralik vend.

Ole hea, võrdle Delašit Killingsworthiga.
Mängijatüübilt on nad täiesti erinevad. Kui Killingsworth oli kindel keskmängija, siis Delaš mängib nii positsiooni neli kui viis. Ta on selgelt universaalsem - võib visata näiteks ka kaugelt -, samas võib-olla ühtegi väga kõva trumpi tal erinevalt Killingsworthist pole.

Kas oled teadlik, miks ta Cedevitas tänavu sisuliselt üldse mänguaega ei saanud?
Agendi juttu ei saa alati täie tõena võtta, aga tema sõnul oli olukord järgmine. Klubi vahetas suvel peatreenerit, kuid Delašil oli kaheaastane leping ja ta jäi meeskonda. Samal ajal otsis uus treener Delaši kohale uued mehed ning tema jäi pikkadest viiendaks-kuuendaks valikuks. Ta langes ühesõnaga treeneri soosingust välja. Nii hakkas ta ise tasapisi uut kohta otsima.

Vigastustega tal mingeid probleeme pole olnud?
Minu teada mitte, agendi sõnul on ta olnud terve. Loodetavasti ei tule varjatud vigastuse näol ka mingit halba üllatust.

Pühapäeval mängite kodus pehmelt öeldes olulises mängus Riia VEF-iga. Kas plaanid teda juba siis kasutada?
Keeruline öelda, ta jõuab Tallinna homme hilisõhtul... Päris sedasi teda ju väljakule ei lase, et ta pole ühtegi meeskonnakaaslast veel näinud. Eks vaatame.

Lõpetuseks, kas ja kui intensiivselt otsite uut meest ka tagaliini Brandis Raley-Rossi asemele?
Hetkel meil otseselt tagaliinis ei põle, aga klubi juhtkonnalt oleme saanud loa üht täiendust veel otsida. Kõik tagamehed on meil praegu rivis, aga kunagi ei tea - kui keegi jääb haigeks või saab vigastada, on olukord kohe teine. Tegime sel nädalal ühele mängijale pakkumise, aga see lükati tagasi. Selge on see, et ega me mingit kallist superstaari omale lubada ei saa. Vaatame ringi, äkki õnnestub mingi huvitav nimi leida, kes on parasjagu vaba.