Ka tänavu vastavalt Lääne ja Ida konverentsi juhtivad Warriors ja Cavaliers pakkusid sarnaselt teistele võistlustules olnud tiimidele ehk oodatust väikseskoorilisema mängu, kuid pinget oli õhus sellest hoolimata.

Kodutiim ja valitsev meister GSW haaras kohe avaveerandil 9-punktilise edu, kuid kaugemale Cavaliers vastaseid ei lasknud. Golden State'i seisu tegi teisel veerandajal pingeliseks ka olukord, kus nende juhtivmängija Stephen Curry säärevigastusega platsilt lahkus ning riietusruumidesse suundus.

Pärast kiiret ravi suutis Curry siiski väljakule naasta ja mängu lõpus näitas korvikütt taas oma parimat mängu, juhtides pingelises lõpus Warriorsi hooaja 28 võiduni. Lõpuks Cavaliersist 89:83 üle olnud GSW parimaks kerkis ka suurepärast kaitsemängu näidanud Draymond Green, kelle nimele lõpuks 22 punkti, 15 lauapalli ja 7 korvisöötu jäi. Curry toetas teda 19, Klay Thompson 18 silmaga.

Kaotajate resultatiivseimaks tõusis 25 punkti visanud LeBron James, kes lisaks ka 9 lauapalli maha võttis. Korvi all oli samuti võimas Kevin Love, kes enda nimele 18 lauapalli ja 10 punkti sai. Tubli mängu tegi ka vigastuspausi järgselt alles oma hooaja kolmanda mängu pidanud Kyrie Irving, kelle saldole 13 punkti jäi, märkimist väärib veel J.R. Smithi visatud 14 silma.

Huvitav on ka fakt, et juunikuises finaalseerias Cavaliersi 4:2 alistanud Warriorsile oli tänase näol tegu kohtumisega, kus nad üle aasta koduplatsil peetud põhihooaja mängus alla 100 punkti viskasid. Kuigi mõlemad tiimid tabasid viskeid oodatust kehvemini (kolmesed Cavaliersil 5/30, GSW-l 5/18), siis väikseskoorilises mängus üleliia suurt probleemi ei nähtud. "Arvan, et aeg-ajalt on hea võita ka selliseid mänge - tõestasime oma mitmekülgsust, näidates, et suudame vastase alistada ka hea kaitsemänguga," kommenteeris Stephen Curry.

Kõik tänased tulemused:

Miami Heat - New Orleans Pelicans 94:88 (lisaajal; normaalaeg 78:78; parimad skooritegijad: Chris Bosh 30 - Anthony Davis 29)
Oklahoma City Thunder - Chicago Bulls 96:105 (Jimmy Butler 23 - Kevin Durant 29)
Golden State Warriors - Cleveland Cavaliers 89:83 (Draymond Green 22 - LeBron James 25)
Houston Rockets - San Antonio Spurs 88:84 (James Harden 20 - Kawhi Leonard 20; ühtlasi lõppes Spursi 7-mänguline võiduseeria)
Los Angeles Lakers - Los Angeles Clippers 84:94 (D'Angelo Russell 16 - Chris Paul 23; enne viimast veerandaega oli seis veel 57:85)