Viimastel päevadel on spekuleeritud, et Van Gaali tuuakse peagi asendama äsja Chelsea tööst priiks saanud Jose Mourinho. Hollandlase kaitseks astus hiljuti välja Arsenali loots Arsene Wenger, kes nimetas kuulujutte "lugupidamatuteks".

Van Gaalilt palutigi Wengeri väljaütlemisele kommentaari, millele Van Gaal reageeris vihaselt ning alustas monoloogi:

"Kas keegi siin ruumis ei tunne, et peaks mu ees vabandama? Vot seda ma imestan. Ma arvasin, et mind juba vallandati. Vähemalt nii ma lugesin. Mind lasti lahti ja mu kolleeg Mourinho olevat juba siin. Mis te arvate, kuidas see mu naisele või lastele mõjub? Või mu lastelastele? Või Manchester Unitedi fännidele? Minu sõpradele? Mis te sellest arvate?" rääkis Van Gaal.

"Te arvate, et mul on praegu tahtmist meediaga rääkida. Ma olen siin ainult sellepärast, et Premier League'i reeglid käsivad mul seda teha. Ma pean teiega rääkima. Aga ma näen ainult, kuidas te mu sõnu omaenda kontekstis kasutate. Ma saan vaid öelda seda, et ma olen üritanud oma mängijate enesekindlust tõsta. Olen selle nimel sel nädalal kõik teinud. Mul oli mängijatega ja taustajõududega koosolekuid, tegime jõululõunasögi, pidasin kõnet ning tunnetan kõikide Carringtoni (ManU treeningkeskuse asupaik - toim) inimeste soojust ja toetust."

"Sama ei saa öelda meedia kohta ning ma võin vaid ette kujutada, mis te sel teemal kirjutate. Me pole heal positsioonil, kuid neli nädalat tagasi me juhtisime liigat ning nelja nädala pärast võime seda vabalt uuesti teha."

"Ütlen vaid, et olen fokusseeritud Stoke Cityle, aitan oma mängijaid, soovin teile häid jõule ja võib-olla ka head uut aastat, kui me veel kohtuma peaks. Nautige veini ja sülti! Nägemist!"

Kogu pressikonverents keskis neli minutit ja 58 sekundit, enne kui suurte tiitlitega pärjatud hollandlane laua tagant püsti tõusis ja lahkus.