Eesti aja järgi on pühade aeg juba alanud kui ööl vastu neljapäeva NBA-s peaaegu täisvoor peetakse. Mänguhoos on ka mõlemad teistest lahti rebinud tiimid ehk Golden State Warriors (võidud-kaotused 26-1) ja San Antonio Spurs (24-5).

Houston külastab Orlandot

Mulluse hooaja Läänekonverentsi finalist Houston Rockets (15-14) sõidab külla Orlando Magicule ja kuigi koefitsiendid eelistavad napilt võõrustajaid — Orlando võit 1.81, Houstoni oma 2.02 — siis pärast tagasihoidlikke esimesi kuid hakkab Rockets üha enam hoogu koguma.

Houstonil on kolmemänguline võiduseeria ja viimati alistati Charlotte Hornets 102:95, kui James Harden viskas 36 punkti. Tagamees oli hoos ka poolteist kuud tagasi kui kodusaalis Magic lisaajal 119:114 võideti, saades siis kirja 28 silma. Houstonil on huvitava tõsiasjana üks liiga parimaid rünnakuid ja üks halvimaid kaitseid — visatud ja endale lubatud punktide tabelis on meeskond vastavalt 4. ja 27. kohal 104,2 ja 105,6 punktiga.

Viimasest seitsmest omavahelisest kohtumisest on Magic võitnud vaid ühe, seda tänavu jaanuaris just kodusaalis. Orlando alistas viimati võõrsil New York Knicksi 107:99 ja 213-sentimeetrine Nikola Vučevic viskas hooaja parimad 26 punkti. Kahjuks võis Magic aga kaotada Elfrid Paytoni, kelle vasaku hüppeliigese vigastus paneb tema osaluse Rocketsi vastu kahtluse alla.

Üks kahest võiduseeriast lõpeb Atlantas

Mullune Idakonverentsi finalistki ehk Atlanta Hawks (18-12) on sisse saanud hea hoo — lisaks neljamängulisele võiduseeriale on korralikult käima lükatud ka meeskonna ründemäng. Viimase nelja kohtumisega visati keskmiselt 111,3 punkti mängus ja seda visketabavusega 51,4%.

Külla tuleb atlantalastele samuti edulainel olev Detroit Pistons (17-12), kes soovib pikendada kolmemängulist võiduseeriat. Hooaja avavoorus sai Detroit Atlantast jagu tulemusega 106:94 ning seda peamiselt Pistonsi kaitsetegevuse ja lauavõitluse arvelt, sest viimane kuulus koguni 59:40 võitjatele.

Võtmeks võib viimane osutuda ka tuleval ööl, sest lauapallide tabelis on kaks meeskonda teineteisest väga kaugel — keskmiselt 58,2 lauapalliga mängus asub Pistons kogu liigas teise astmel ja 47,0-ga Hawks viimasel! Atlanta on kihlveokontorites siiski selge soosik, sest koduvõidukoefitsient on 1.48, Detroitile panustades 3.10.

Liiderduo naudib soosikustaatust

NBA hetkevalitseja Golden State Warriors (26-1) võtab kodusaalis vastu Utah Jazzi (12-14) ja loodab koduvõitude seeriat loomulikult jätkata. Tosinale tänavusele võidule loodetakse lisa ja ehkki Jazz on koguni viiendal kohal endale lubatud punktide osas (97,0), siis võõrsil Warriorsi pidurdamiseks sellest ilmselt ei piisa. Ka koefitsiendid on vastavad — Golden State’i võit 1.05, Utah’l 11.50.

Hetkel NBA parimat seeriat ehk kuut võidumängu järjest omav San Antonio Spurs (24-5) sõidab külla Minnesota Timberwolvesile (11-17). Spurs, kui liiga parima kaitsega meeskond sai esmaspäeval juba 25. järjestikuse koduvõidu, mis tähendab, et kõik selle hooaja viis kaotust on tulnud just võõrsil.

Üllatuslikult on Timberwolves aga kodusaalis kehvem kui võõrsil mängides. Üheteistkümnest võidust vaid neli on saadud Mississipi jõe äärses kodulinnas mängides. Ka eeloleva öö kohtumise koefitsiendid kajastavad seda tõsiasja, sest Minnesota koduvõit on 6.50 ja San Antoniole panustades 1.14.