Suvel Tallinnas toimunud U23 EM-il 1500 meetri jooksul üllatuslikult viienda koha saanud Nooda sõnul olid näitajad rahuldavad, peamine probleemitekitaja olevat mitteallergiline koormusastma.

"Mitteallergilist koormusastmat toetavad mitu erinevat kõrvaltegurit, muuhulgas Eesti niiskus. Seega tänase seisuga ei saa ma väita, et süüdi on ainult astma," sõnas Noot, kes läheb jaanuaris ka nina-, kõrva- ja kurguarsti vastuvõtule.

"Praegune Eesti ilm teeb raskete ja intensiivsete treeningute läbiviimise minu jaoks keeruliseks. Eesti jooksumaastikul on üks mees, kellel on koguaeg midagi viga: see on Andi Noot. Sellest, et minu organism on kõikidele asjadele väga vastuvõtlik, olen juba ammu aru saanud, nii et ma ei muretse üleliia ja tean, et ühel heal päeval loksuvad asjad paika niikuinii."

Pikka võistluspausi saarlane siiski teha ei plaani. Juba pooleteise nädala pärast, 30. detsembril, võistleb ta Lasnamäel 3000 meetri distantsil. Et Noot kuulub viimast aastat U23 vanuseklassi, on see ka tema viimane võimalus 1982. aastast Rein Valdmaa nimele kuuluva Eesti rekordi 8.11,0 alistamiseks.

"Kodus istudes ma teada ei saa, kuidas organism maksimaalsele koormusele reageerib. Pärast seda võistlust teen vajadusel uuesti koormustestid."

Järgmise aasta alguses siirdub Noot mitmeks kuuks Ameerika Ühendriikidesse treenima.

"Jutt minu karjääri lõpust on selgelt ülepaisutatud ja seda ei juhtu niipea. Juba kaheksandal jaanuaril suundun Arizona osariiki Flagstaffi kõrgmäestikulaagrisse. Olen Ameerikas kuni 22. maini ning teen seal kaasa ka mõnel võistlusel. Miinimumeesmärgiks olen seadnud Amsterdami EM-normi täitmise 1500 meetris (3.40,5). USA laager on suur ettevõtmine, aga minu ümber on toetajad, tänu kellele saab see teoks: Aivar Pohlak, Kaido Koppel, Enn Meri, Leho Rennit, Torgu vald jt."