ASO-le ei meeldi, et rattaliit hakkab alates 2017. aastast meeskondadele litsentse jagama senise ühe aasta asemel kolmeks aastaks. See on Tour de France'i korraldajate sõnul vastuolus sportliku printsiibiga, sest muudab senise avatud süsteemi väga suletuks.

"Oleme informeerinud UCI-t, et me ei registreeri oma võistlusi 2017. aasta võistluskalendrisse," seisab ASO pressiteates.

"UCI reform alates hooajast 2017 muudab World Tour kalendri suletud spordi süsteemiks. ASO on rohkem kui kunagi varem pühendunud Euroopa mudelile ja ei ole nõus tegema oma väärtuste osas kompromisse: meie toetatud avatud süsteem eelistab sportlikku printsiipi," teatas ASO, kes soovib ise iga-aastaselt otsustada, kes nende võistlustele pääsevad.

ASO korraldab lisaks Prantsusmaa velotuurile ka Vueltat, tipptasemel klassikuid Pariis-Roubaix ja Liege-Bastogne-Liege ning lühemaid tuure Pariis-Nice ja Criterium du Dauphine.

2017. aasta kalendrist väljajäämine ei ohusta Tour de France'i ja teiste ASO võistluste toimumist, kuid see tähendab ilmselt, et mitte kõik World Touri meeskonnad ei pruugi Prantsusmaa velotuuril võistelda.

ASO protest on valus tagasilöök UCI president Brian Cooksonile, kelle juhitud organisatsioon võib kaotada kontrolli ja mõju maailma juhtivate velotuuride üle.

Järgmise aasta Prantsusmaa velotuur, mis on juba ajaloo 103., toimub plaanipäraselt 2.-24. juulini 2016.