Võistluseelsel ööl sadas maha 10 cm värsket lund, mis tegi rajad pehmeks ja libisemise raskeks. Eesti koondisest olid võistlustules alles juunioride sekka kuuluv Doris Kudre ja kogenud suusamees Ilmar Udam.

Naistest 16,2 km rajal juhtis võistlust algusest lõpuni üleeilse lühiraja võitja, rootslanna Tove Alexandersson, kes sai lõpuajaks 1:01.11 ning edestas finišis venelannat Maria Ketškinat kahe ja poole minutiga. Doris Kudre tegi hea võistluse, olles ajaga 1:13.07 omavanuste seas parim. Naiste maailma paremik liikus eest ära eelkõige kitsal ja pikal tõusul. Pika ja raske võistluse tulemuseks oli 23. koht, mis on eestlannale seni parim koht maailma paremikuga võisteldes.

Meeste seas sai 23,5 km rajal üle paljude aastate taas ühe MK-etapivõidu 42-aastane 13-kordne maailmameister, venelane Eduard Hrennikov. Ta suutis kogu distantsi vältel püsida juhtpositsioonidel ning edestada finišis 13 sekundiga rootslast Ulrik Nordbergi. Võiduajaks märgiti 1:23.58. Ilmar Udam tegi üsna head sõitu ja lõpetas 32. kohaga (aeg 1:44.24), kuid ei suutnud siiski vältida vigu, mis läksid maksma mõned kohad lõpuprotokollis.

MK-sari jätkub jaanuari lõpus Saksamaal, kuid eesoleval nädalavahetusel osaleb 15 Eesti suusaorienteerujat Põhja-Soomes veel tugevakoosseisulisel võistlusel Ensilumen rastit.