TTÜ - Tartu Bigbank 2:3 (25:16, 25:19, 23:25, 22:25, 7:15, 20:25)
*Et avamängu oli võitnud TTÜ 3:2, peeti eile ka kuldne geim, mille võitis Tartu 25:20. Mäng kestis 2 tundi ja 40 minutit.

Teie ees on viis asja, mida antud mängust õppisime:


1. Tartu tuli piinlikust olukorrast välja

Okei, tartlased on teinud kahe hooaja vahel läbi uuenduskuuri, kuid mullusega võrreldes selgelt nõrgenenud TTÜ vastu olid nad ikkagi kindlad favoriidid. Võtkem kasvõi vahetusmehed, kes lõpuks tartlased ülikeerulisest seisust ju välja aitasidki. Oliver Lüütsepp sai pingilt mängu tuua arvestatavad mängumehed - Mart Naaberi, Ronald Järve ja Markus Uuskari -, samal ajal kui TTÜ-l oli varieerimisvõimalusi sisuliselt vaid libero positsioonil (vastuvõtul Madis Pärtel, kaitsemängus Alari Saar). Ülejäänud meeste puhul Janis Sirelpuul vangerdamiseks ruumi polnud.

Eesti võrkpallikoondise treening PalaVela Arenal Torinos päev enne esimest Euroopa Meistrivõistluste mängu Itaaliaga.

2. Treial läks ajutiselt nurka

Laiem publik nägi eile esmakordselt tempomehena tuntud Henri Treialit nurgaründajana tegutsemas. Taolise lükke tingis tõsiasi, et Tartul on hetkel neli tasemel keskblokeerijat, kuid nurgaründajaid (brasiillase Iurgen Hummes Spechti puudumisel) napib. Tasub mainida, et päris tundmatusse vette 23-aastast Treialit siiski ei visatud, sest sel positsioonil on teda treeningutel proovitud nii Tartus kui mullu Gheorghe Cretu juhendamisel ka koondise juures. Esmakordselt täitis ta nurgamehe ülesandeid nädalavahetusel mängus Kuldigaga, ent siis polnud vastane suurem asi ja õiget pilti ette ei saanud. Eile kujunes Treialist aga oma meeskonna üks liidreid (22 p) - eriti hästi jäi ta silma just oma kõrgete ründelöökidega. Tõsi, vastuvõtt, millest temporündajad tihti kuulnudki pole, oli veel päris kehva. Kokkuvõttes pluss-miinus süsteemis igati kiiduväärt +16.

Tallinna Selver - TTÜ

3. Joonas Pop- ja Blockman

Omamoodi ajalugu oli eile tegemas TTÜ temporündaja Joonas Popman. Nimelt liikus 20-aastane mängumees kolme geimi järel täiesti uskumatu statistika suunas, olles selleks hetkeks kogunud juba 14 punkti (+/- süsteemis +16). Popmani kolme geimi statistika: rünnakud 8-st 8 (!), serviässasid 3 (servivigu 0) ja blokke 3. Paraku mängu teisel poolel noore mängumehe hoog vaibus ja kolme viimase geimiga lisas ta kontole juurde vaid ühe punkti (+/- süsteemis langes +12 peale). TTÜ poolel ei saa mainimata jätta ka 20-aastast Taavi Arulat (eile 14 p), kellest on saanud lühikese ajaga meeskonna parim nurgaründaja.


4. 212 sentimeetrit lendavat punapead

Eesti pikim võrkpallur kuulub just Tartu ridadesse. Kui seni on 22-aastane Mart Naaber tähtsamates mängudes jäänud statisti rolli, siis eile sekkus ta teise geimi lõpus mängu ja aitaski heade mõtete linna tagasi ree peale. 212-sentimeetrine "lendav punapea" tõi mängu lõpuks seitse punkti (rünnak 66% + 3 blokki) ning saatis üle võrgu 16 suurepärast planeerivat pallingut.

TTÜ - Tartu võrkpall

5. Kõikuvam tase, kuid õige suund

Kontrastid spordialade vahel on suured: kui Rakvere Tarva üleeilses korvpalli Balti liiga mängus viskasid eestlased kokku 0 punkti, siis eilses Tartu ja TTÜ võrkpallimängus käisid väljakul 20 meest, kõik pärit Eestist. Seejuures tundub TTÜ ja Tartu tänavune võõrleegionäride(ta)-poliitika igati õigustatud. Kui eurosarjas ei osaleta ning omal noori mängijaid jagub, siis polegi kalleid välismängijaid nii väga vaja. (Ainult Eesti või Balti liigas medali võitmiseks mitme kalli leegionäri palkamist peab siinkirjutaja jaburaks.) Samas, kui väljakul on peamiselt kohalikud mängijad vanuses 18-23, kõigub liiga ja klubide tase paratamatult rohkem kui näiteks mullu, mil nii Tartul kui TTÜ-l oli mitu välismängijat meeskonnas.